Rețeta zilei de azi, 13 octombrie, este cea de chiftele de cartofi. Este o variantă alternativă pentru chifteluțele din carne de pui ori de porc, una ideală pentru zilele în care nu mai ai nicio idee ce să gătești. Îți prezentăm în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara, dar și care sunt pașii necesari.
Chiftelele de cartofi sunt foarte bune mai ales în perioadele de post. Sunt ideale mai ales din 15 noiembrie, când vom intra în Postul Crăciunului, iar până atunci mai sunt doar 30 de zile aproximativ. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui cartofii la fiert, cu tot cu coajă, într-o oală încăpătoare.
Scoate cartofi după ce s-au fiert și curăță-i cu atenție. Pisează-i ca și cum i-ai pregăti pentru piure. Adaugă în acest timp ceapa tocată mărunt, oul întreg plus gălbenușul de ou și cașcavalul. Dacă amestecul este cam moale, atunci poți să adaugi puțină făină. Pe măsură ce faci bilele rotindu-le cu mâinile, trece-le prin făină.
Așază-le una lângă alta pentru 30 de minute pentru ca făina să se lipească bine de chiftele. Pregătește apoi tigaia. Folosește ulei de măsline pentru a le coace în lespede și, pe măsură ce pui chiftelele de cartofi în ulei, sărează și piperează după gust. La final, înainte să fie gata, adaugă pentru savoarea mărarul.
Chiftelele de cartofi se pot consuma cu smântână sau brânză (dacă nu e zi de post) sau cu salată de varză dulce, dacă vrei să le consumi într-o zi de post. Poftă bună! Rețetă inspirată de pe rețete.unica.ro.