FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de 25 iulie. Astăzi vom găti împreună cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor! Este o rețetă simplă, dar fantastic de gustoasă, care vă va propulsa cu siguranță în top 3 gospodine din blocul dumneavoastră! Aveți grijă că în următoarele 60 de minute, cuptorul dumneavoastră va emite un miros care va atrage toți vecinii în vizită!
6 cartofi roz, mari
100 grame de mușchi de porc (crud-uscat)
100 grame de cașcaval feliat
200-250 ml de smântână naturală grasă
1 ou
unt pentru uns tava
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
oregano
Pentru servit:
pătrunjel tocat
smântână
Mod de preparare
Primul pas este să tăiem fin mușchiul și cașcavalul. Cel mai bine ar fi să-l cumpărăm deja feliat, de la magazin. Cartofii trebuie spălați, apoi curățați. Imediat după, se taie de-a lungul, în 2-3 locuri, în așa fel încât să se facă în ei tot atâtea fante. Atenție mare! Cartoful nu se va secționa de tot!
Se împănează fiecare cartof, umplându-se fantele respective cu felii de mușchi și de cașcaval, după care se pun într-un vas termorezistent, uns cu unt în prealabil, potrivit bucătăraș.ro.
După ce cartofii au fost împănați cu mușchi și cașcaval, aceștia se asezonează cu sare, piper și oregano, apoi se toarnă 2-3 linguri de ulei peste ei. Se amestecă smântâna cu oul și se distribuie uniform peste cartofi și pe toată suprafața vasului.
Se acoperă vasul cu capacul și se dă la cuptor, la foc mediu. După 20 de minute, se scoate capacul, se stropesc cartofii cu sosul din vas, se acoperă din nou cu capacul și se dă vasul din nou la cuptor, pentru încă 10-15 minute.
După acest interval de timp se verifică, înțepând cartofii cu o furculiță, pentru a vedea dacă sunt copți. Dacă sunt gata, se mai dă vasul la cuptor, dar fără capac, până ce mai scade sosul, iar cartofii se rumenesc ușor. Atunci se scoate vasul din cuptor și cartofii se servesc imediat, cu smântână, sau iaurt gras, alături și presărați cu pătrunjel fin tocat.