Rețeta zilei de 24 august. Dulceață de coajă de pepene roșu, un deliciu rafinat

Alexa Serdan   
in Stiri mondene
24/08/2019, 09:28
Rețeta zilei de 24 august. Dulceață de coajă de pepene roșu, un deliciu rafinat
Rețeta de dulceață din coajă de pepene roșu este fină și rafinată ideală pentru clătite. Sursa foto: acasa.ro

Vara este anotimpul dulcețurilor și compoturilor. Foarte multe gospodine fac dulceață din nucă, ardei iute, ceapă roșie sau coajă de pepene roșu. Astăzi vă recomandăm o rețetă de dulceață din coajă de pepene roșu care are o aromă incredibilă care aduce la gust cu dulceața de gutui.

Rețeta zilei de sâmbătă, 24 august. Dulceață de coajă de pepene roșu

Dulceața din coajă de pepene roșu este o rețetă rafinată și fină care are o aromă incredibilă asemănătoare la gust cu dulceața de gutui. Această dulceață din coajă de pepene roșu este ideală pentru clătite sau poate fi servită pe pâine prăjită cu unt. De asemenea, dulceața se poate folosi la rețetele de prăjituri sau poți servi musafirii.

Ingredientele de care ai nevoie pentru dulceața din coajă de pepene roșu:

  • un kilogram de miez de pepene roșu. Se folosește partea albă de la coajă care se taie bucățele mici
  • 4-5 mere roșii
  • zeama de la 3-4 lămâi
  • 700 grame de zahăr
  • 500 ml de apă.

Mod de preparare dulceață din coajă de pepene roșu:

  1. Pepenele trebuie să fie proaspăt și copt. Se taie, se curăță de semințe și se taie cubulețe
  2. Apa și merele tăiate felii se pun la fiert
  3. Merele se fierb până când se înmoaie, se lasă la răcit și se strecoară
  4. Se pun din nou la fiert și se adaugă peste ele zahărul și zeama de la lămâi
  5. Se lasă la fiert până când se leagă siropul
  6. Se adaugă și pepenele roșu tăiat cubulețe
  7. Se lasă pe foc până se leagă din nou siropul
  8. Cratița se ia de pe foc și se acoperă cu un capac
  9. Peste capac se pune un șervet de bucătărie umed
  10. Când s-a răcit dulceața se toarnă în borcane și se acoperă cu capace.
Dulceață fină și rafinată din coajă de pepene roșu
Ingrediente și mod de preparare dulceață de pepene roșu. Sursa foto: culinar.ro

Sfaturi și secrete pentru o rețetă de dulceață ca la carte

Unele gospodine adaugă în momentul în care pregătesc dulceață un strop de oțet care ajută fructele să se întărească și de aceea fierb mai greu. Timpul ideal de pregătire pentru o rețetă de dulceață este de maxim o oră.

Așadar, gospodinele fierb coaja de la pepenele roșu în oțet înainte de a fierbe fructul în apă astfel nu se vor înmuia și nu se vor deforma prea mult bucățile de fruct. Dulceața de coajă de pepene roșu nu trebuie să fiarbă mai mult de o oră și nu trebuie să se lege foarte mult pentru că se va îngălbeni și va avea gust de caramel.

 

 

 

 

Aţi accesat FANATIK.RO, secțiunea BREAKING NEWS. Vezi ȘTIREA MOMENTULUI! Fără MINCIUNI!
Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.
Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles