ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți aduce rețeta zilei de 22 ianuarie. Astăzi vom găti împreună un desert spectaculos de bun și la fel de ușor de făcut. Tortul răsturnat de mere este o adevărată delicatese, mai ales că se combină gustul dulce al blatului cu gustul acrișor al mărului. Copiii îl adoră, iar adulții vor fi dependenți de această rețetă, așadar trebuie să o puneți la loc sigur, deoarece o veți mai găti de multe ori.
Ingrediente umplutură:
Ingrediente blat:
În primul rând , se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă și se toarnă uniform într-o tava de tort. Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se pun în tavă pe toată suprafața acesteia.
În găurile merelor se pune dulceața de căpșuni și se pudrează merele cu zahăr. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, până merele sunt coapte și moi.
Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu zahărul și praful de copt. Se adaugă treptat albușul bătut peste gălbenușuri, se amestecă bine și se adaugă treptat făina.
Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor și se toarnă amestecul de blat. Se pune tava la cuptor încă 35-40 minute la 180 grade. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor și se lasă câteva minute la răcit, apoi se întoarce pe un platou, apoi se servește rece sau cald, după preferințe. Vă urăm poftă bună!