Rețeta Zilei de 12 iulie. Orez cu pui prăjit, rețeta chinezească de te lingi pe degete!

în Stiri mondene
11/07/2019, 17:14
Rețeta Zilei de 12 iulie. Orez cu pui prăjit, rețeta chinezească de te lingi pe degete! GALERIE FOTO
Reteta Zilei 12 iulie

FANATIK îți aduce Rețeta Zilei de 12 iulie. Vom prepara astăzi un orez cu pui prăjit extrem de delicioasă. Este o mâncare foarte bună, care nu îngrașă și care este adorată atât de adulți, cât și de către copii. Este o mâncare cu care vei putea face față chiar și pentru niște musafiri pretențioși, care vor să te viziteze în cursul săptămânii!

Rețeta Zilei de 12 iulie: orez cu pui prăjit

Orezul cu pui prăjit este extrem de gustos și incredibil de rapid de făcut! În plus, rețeta este una destul de ieftină, care este gata în mai puțin de 40 de minute! Foarte important de știut este faptul că îți va ieși din prima, chiar dacă nu ai intrat niciodată în bucătorie, dacă asculți toate sfaturile noastre! Așadar, să trecem la treabă!

Ingrediente

  • 2-3 bucăți de piept de pui – gătit și făcut fâșii
  • 650 g orez călit
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 1 ceapă albă mică, tocată
  • 220 g mazăre și morcov (decongelate)
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 ouă bătute ușor
  • 2 cepe verzi tocate (opțional)
Reteta Zilei 12 iulie
Reteta Zilei 12 iulie. Sursa foto: unica.ro

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie transversal, se asezonează cu sare și piper, dar și cu alte condimente preferate de tine, și se prăjește ușor, câte 3-4 minute pe ambele părți. Dacă mai ai pui rămas de la altă masă sau pui de la rotisor, îl poți folosi pe acela. Separat, călește ușor orezul.

Încinge bine o tigaie mare sau un wok dacă ai, este cel mai indicat. Toarnă uleiul de susan, apoi ceapa tocată, mazărea și morcovul și călește-le până își schimbă textura.

Trage într-o parte legumele călite cu ajutorul unei spatule și toarnă în cealaltă parte ouăle bătute. Amestecă ouăle în timp ce se prăjesc. Când s-au prăjit/închegat ușor, amestecă cu legumele călite.

Adaugă puiul și orezul călit peste conținutul tigăii/wok-ului. Toarnă sosul de soia. Amestecă și lasă la călit până se pătrund și se amestecă bine aromele. Spre final, dacă dorești, adaugă și ceapa verde tocată. Să avem poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×