Rețeta zilei. Cum să prepari prăjitura Kiss

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/11/2019, 14:59
Rețeta zilei. Cum să prepari prăjitura Kiss
Cum să prepari prăjitura Kiss. Sursa foto: pleziruri.ro

Știm că ți-este poftă de ceva dulce, așa că ne-am gândit la un desert savuros cu care să-i surprinzi plăcut și pe cei dragi, oricât ar fi de pretențioși. Astăzi, îți propunem să încerci prăjitura Kiss, un preparat a cărui aromă unică te va cuceri cu siguranță.

Prăjitura Kiss, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Toți pofticioșii trebuie să încerce acest răsfăț dulce, mai ales că se prepară chiar în propria bucătărie și nu vor trebui să aștepte foarte mult timp pentru a o putea savura. În plus, nici buzunarul nu va avea de suferit, pentru că ingredientele, puține la număr, sunt disponibile în comerț la prețuri foarte avantajoase.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • 440 g făină
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  •  2 budinci de căpșuni
  • 600 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 500 ml frișcă+2 linguri zahăr
  • 2 întăritoare de frișcă

Cum să prepari prăjitura Kiss

Pentru început, bate bine ouăle cu zahărul, apoi pune uleiul puțin câte puțin, până devine asemenea unei smântâne mai groase. Adaugă apoi laptele și mixează, după care cerne făina cu praful de copt și cacaoa și adaugă în compoziția de ouă. Va rezulta o compoziție mai lichidă pe care trebuie apoi să o împarți în patru. Tapetează apoi o tavă cu hârtie de copt, pune o parte din compoziție, întinde uniform si coace timp de 15-20 de minute la 160 grade.

Pune 500 ml lapte pe foc cu zahărul și dizolvă praful de budincă în 100 ml lapte rece. Amestecă bine praful cu laptele, până când va avea o budincă mai groasă, după care lasă la răcit. Bate frișca cu întăritorul și amestecă bine cu budinca de căpșuni. Pentru glazură, rupe ciocolata în bucățele și topește pe sobă cu laptele și lasă la răcit, după care întinde pe ultima foaie. Împarte crema în trei părți egale, ia o foaie din cele 4, pune o parte din cremă, nivelează, pune a doua foaie, peste care pune a doua parte din cremă. Peste a patra foaie pune glazura de ciocolată și ornează cu bombonele. Nu ne mai rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!

 

 

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles