Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun gem de gutui cu nuci și lămâie

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
17/10/2019, 10:05
Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun gem de gutui cu nuci și lămâie
FANATIK îți propune să gătim împreună gem de gutui cu nuci și lămâie. Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Așa cum te-ai obișnuit, FANATIK îți aduce rețeta zilei, iar astăzi ne vom bucura de aroma specială a zilelor de toamnă. Îți propunem să gătim împreună un gem de gutui cu nuci și lămâie, preparat de care întreaga familie se va îndrăgosti cu siguranță.

Gem de gutui cu nuci și lămâie, un deliciu al toamnei

Gutuile, fructe specifice acestui sezon se pot transforma cu ușurință într-un gem delicios, iar dacă adaugi nuci și lămâi vei obține un desert savuros, căruia nimeni nu îi va putea rezista. În plus, reprezintă o alternativă sănătoasă pentru produsele din comerț, majoritatea bogate în substanțe nocive și nu trebuie să-ți faci griji nici în privința siluetei.

Ingrediente

  • 1,2 kilograme de gutui cântărite după scoaterea cotorului cu seminţe
  • 600 de grame de zahăr
  • 150 de mililitri de apă
  • 200 de grame de miez de nucă
  • o lămâie
Gemul de gutui cu nuci și lămâie, un desert savuros al zilelor de toamnă. Sursa foto: adevarul.ro
Gemul de gutui cu nuci și lămâie, un desert savuros al zilelor de toamnă. Sursa foto: adevarul.ro

Cum să prepari cel mai bun gem de gutui cu nuci și lămâie

Pentru început, va trebui să speli bine gutuile și să le tai pe jumătate, apoi scoate cotoarele şi seminţele şi dă-le prin răzătoarea mare, după care le amestecăm cu zahărul şi apa. Lasă-le la fiert, iar apoi adaugă nuca şi lămâia tăiată felii sau cubuleţe. Acum va trebui să te înarmezi cu răbdare, până ajung la consistența dorită și lasă sirop.

De îndată ce sunt gata, lasă-le la răcorit, apoi, pune gemul în borcane spălate şi uscate foarte bine, și închide-le ermetic. Ai mare grijă, nu trebuie să lași foarte mult timp la fiert, pentru că riști să distrugi astfel vitaminele din fructe. De îndată ce s-a răcit, te poți bucura împreună cu întreaga familie de aroma unică a zilelor de toamnă, așa că nu ne rămâne decât să vă urăm Poftă Bună!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×