Rețeta zilei. Cea mai buna tartă cu brânză și mac

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 16:28
Rețeta zilei. Cea mai buna tartă cu brânză și mac
Tartă cu brânză și mac, un desert pe placul tuturor. Sursa foto: bucataras.ro

Știm că zilele friguroase de iarnă îți fac poftă de un desert numai bun de savurat la gura sobei împreună cu cei dragi, așa că îți facem o propunere pe care sigur nu o vei putea refuza. Astăzi vom găti împreună o delicioasă tartă cu brânză și mac, preparat pentru care nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.

Tartă cu brânză și mac, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Dacă vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu ceva dulce, trebuie neapărat să încerci această tartă aromată, mai ales că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. în plus, este o alternativă mult mai sănătoasă la prăjiturile disponibile în comerț, majoritatea pline de substanțe nocive pentru organismul tău.

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 75 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 praf de sare
  • 150 g seminţe de mac
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 300 g brânză de vaci cremoasă
  • 75 g unt
  • 4 linguri smântână
  • 1 lingură făină

Cum să prepari cea mai bună tartă cu brânză și mac

Pentru început, cerne făina cu un praf de sare, după care amestecă cu untul tăiat bucăţele până se obţine un aluat nisipos. Adaugă zahăr, un pliculeţ de zahăr vanilat, un ou bătut şi frământă cu atenție până se obţine un aluat omogen, elastic ce trebuie lăsat la rece timp de 30 de minute.

Între timp, amestecă brânza cu zahărul tos, cele patru gălbenuşuri, o lingură de făină, smântâna şi untul topit. De îndată ce compoziția  este omogenă, adaugă albuşurile bătute spumă.

Separat, macină seminţele de mac, amestecă cu zahărul pudră, cu laptele şi se fierbe 10-15 minute, până când se îngroaşă şi laptele scad, după care lasă la răcit. Întinde aluatul în foaie, tapetează cu ea o formă de tartă, apoi toarnă deasupra crema de mac şi pune la cuptor 15-20 de minute.

Imediat cum este gata, scoate tarta din cuptor, toarnă deasupra umplutura de brânză, apoi pune-o din nou în cuptor, continuând coacerea pentru încă 40 de minute. Trebuie să ai răbdare până când umplutura se întăreşte şi se rumeneşte deasupra, după care preparatul tău este numai bun de savurat. Nu ne rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×