Bomboanele Raffaello, un deliciu! Dacă este cineva căruia să nu-i placă, să ridice mâna! Așa puțini? Bine, stați jos și fiți atenți aici! Pentru că veți fi convertiți să vă schimbați „gustul” când veți afla ce simplu se poate face crema aia delicioasă din bomboanele Raffaello. Da, da, acasă, în orice bucătărie… particulară, de bloc, de vilă, de casă! Rețeta a fost „desconspirată” de un angajat al celebrei cofetării „Aux Merveilleux” din Paris, nu-i dăm numele ca să nu-l dea afară…
Bomboanele Raffaello răsfață gustul în primul rând prin crema care învelește aluna. Cei care iubiți nuca de cocos și ciocolata albă știți despre ce „vorbim” aici. Crema din bomboanele Raffaello este bună, nu spunem ideală ca să nu ziceți că exagerăm, așa că rămânem la bună… nu, chiar foarte bună pentru toate prăjiturile sau torturile rafinate pe care le pregătiți cu migală cu diferite ocazii! Iată în continuare cât de simplu se poate prepara crema din bomboanele Raffaello!
75 g nucă de cocos răzuită sau fulgi de cocos, 450 g lapte condensat sau lapte praf (lapte praf special pentru ciocolată de casă, nu lapte praf obișnuit, pentru copii), 250 g unt 80% grăsime (sau, la alegere, ulei de măsline), 300 g ciocolată albă
Topiți untul și ciocolata albă la foc mic, amestecând continuu ca să nu se „prindă”, să nu se ardă. Adăugați, puțin câte puțin, laptele, amestecând bine, bine. Puneți apoi nuca de cocos răzuită, sau fulgii de cocos și iarăși amestecați vârtos. Crema obținută… Dar să-i spunem pe nume: crema Raffaello obținută puneți-o într-un bol de sticlă sau într-un borcan de sticlă și băgați-o în frigider, la rece, pentru cel puțin 3-4 ore, dacă nu chiar mai mult, preferabil este pentru o noapte. Numai dacă vreți să decorați alte prăjituri sau torturi cu crema Raffaello, atunci aplicați-o caldă, imediat ce ați luat-o de pe foc și lăsați-o să se îmbibe în aluatul respectiv înainte de servire sau… frigider. A doua zi dimineață, dacă ați lăsat-o peste noapte la rece, crema Raffaello va fi numai bună de mâncat, la o cafea sau un ceai fierbinte, ori, atenție!, oarecum neașteptat, nu?, se poate combina, spun specialiștii în arta culinară, cu… pâinea albă, de preferat caldă! Mai putem spune altceva decât „POFTĂ BUNĂ!”?
„Crema Raffaello este o delicatesă care onorează orice carte cu rețete culinare. Are nevoie de suflet la preparare, destul de simplă de altfel, pentru că este delicată, suavă, fragilă, deși cu multă personalitate ca gust, chiar unică în spectacolul de senzații gustative pe care le lasă în gură” – Carme Ruscalleda, singura femeie-bucătar cu 7 (șapte!) stele Michelin (obținute în 3 restaurante), cea mai bună femeie-bucătar din lume în 2005, când a obținut primele 3 stele Michelin, în cartea sa „Cocinar para ser feliz” (A găti pentru a fi fericit)
3 este numărul maxim de stele Michelin care poate fi acordat. Procedura este una foarte laborioasă: înainte de primirea primei stele, restaurantul primește nu mai puțin de 4 vizite ale inspectorilor naționali. Alte 10 vizite, ale inspectorilor naționali, dar și francezi, pot duce la a doua stea Michelin. A treia stea Michelin vine numai după controlul inopinat și foarte detaliat al inspectorilor internaționali.