Cu toţii am văzut în filme că americanii servesc clătite la micul dejun. Mulţi dintre noi au poftit la clătitele pufoase puse dimineaţa pe farfurii de americani. Acum, le putem face şi noi acasă. Dacă sunteţi începători, făcându-le de la zero poate părea greu. Nu vă temeţi, pentru că avem reţete simple care vă vor ajuta, chiar dacă nu aveţi idee de unde să începeţi.
Indiferent dacă adăugaţi zahăr şi lămâie într-o clătită în stil britanic sau doriţi să faceţi un turn pufos de clătite americane cu bacon şi sirop de arţar, aceste clătite sunt excelente pentru micul dejun, masa de prânz şi chiar un brunch de week-end. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.
Clătite în stil american
Ingrediente (4-6 porţii)
1 lingură de praf de copt
1 vârf de sare
1 linguriţă de zahăr alb
2 ouă mari
30g unt (topit)
225g făină
300 ml lapte
unt sau ulei pentru gătit
Metodă
1. Amestecaţi făina, praful de copt, sarea şi zahărul într-un bol. Faceţi o adâncitură în amestecul de făină şi adăugaţi ouăle bătute, untul topit şi laptele, amestecând până când toate ingredientele au fost încorporate.
2. Încălziţi puţin unt sau ulei într-o tigaie şi turnaţi amestecul până ajungeţi la dimensiunea dorită. Pentru a vedea când trebuie întoarse, verificaţi dacă suprafaţa începe să facă mici bule, care ar trebui să fie după aproximativ un minut.
Clătite în stil britanic
Ingrediente (8-10 porţii)
100g făină
2 ouă mari
275 ml lapte semidegresat
unt sau ulei pentru gătit
Felii de lămâie şi zahăr pentru a servi
Metodă
1. Cerneţi făina într-un castron mare şi adăugaţi ouăle şi laptele. Amestecaţi bine până când toate ingredientele sunt combinate şi nu există cocoloaşe.
2. Încălziţi puţin unt sau ulei într-o tigaie mică, la temperatură medie. Adăugaţi puţin aluat de clătite, şi întindeţi aluatul până acoperiţi toată suprafaţa tigăii şi gătiţi timp de un minut înainte de a o întoarce.
3. Păstraţi-le calde într-un cuptor la temperatură scăzută în timp ce faceţi restul. Serviţi cu ce topping doriţi.
Pentru topping, puteţi alege din lista de mai jos
Topping-uri dulci
1. Lămâie şi zahăr
2. Bacon, ouă şi sirop de arţar
3. Ciocolată, unt de arahide şi banane
4. Unt de migdale şi căpşuni feliate
5. Mure şi miere
Topping-uri sărate
1. Şuncă şi brânză
2. Brânză Silton, spanac şi ou
3. Miere, feta şi cimbru
4. Praz, ciuperci şi brânză
5. Şuncă Parma şi sparanghel