Registrul Auto Român, totul despre norma de poluare a autoturismului tău! EURO 5 te scapă de taxe

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 14:21
Registrul Auto Român, totul despre norma de poluare a autoturismului tău! EURO 5 te scapă de taxe GALERIE FOTO
RAR îți explică ce normă de poluare are autoturismul tău. Sursa foto - facebook

Registrul Auto Român te învață totul despre norma de poluare a autoturismului tău! Dacă încă nu știi ce tip de euro are mașina ta, atunci RAR vine în întâmpinarea ta. În primul rând, norma de poluare este trecută în cartea de identitate a mașinii sau poate fi aflată chiar de la ei. De altfel, în ultima perioadă mai mulți bucureșteni au luat cu asalt Registrul Auto să vadă dacă se încadrează în proiectul adoptat de consilierii generali ai Capitalei.

Registrul Auto Român, totul despre norma de poluare a autoturismului tău!

Aceștia au fost de acord ca toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 să plătească vinieta “Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti începând cu data de 1 ianuarie 2020. Acum, Registrul Auto Român (RAR) le explică șoferilor care sunt documentele care conțin norma de poluare a vehiculelor. „Având în vedere că există mai multe tipuri de cărți de identitate (CIV), vom explica diferitele situații care pot apărea. Pe CIV de tip nou, norma de poluare poate fi identificată în două locuri: – la punctul 6 – Număr national de registru, în șirul de caractere, ultimele două reprezintă norma Euro; – la punctul 17 – Cod național de emisii”, arată Registrul Auto Român.

EURO 5 te scapă de taxe

Având în vedere că există mai multe tipuri de cărți de identitate (CIV), vom explica diferitele situații care pot apărea.  Pe CIV de tip nou, norma de poluare poate fi identificată în două locuri: – la punctul 6 – Număr national de registru – în șirul de caractere, ultimele două reprezintă norma Euro; – la punctul 17 – Cod național de emisii – aici se regăsesc doar caracterele care indică norma Euro.

Pe CIV de tip vechi, norma de poluare poate fi identificată la punctul 5 – Numărul de omologare – ultimele două caractere din șir reprezintă norma Euro. Interpretarea caracterelor consemnate în CIV se face în felul următor: Euro 6 – E6, R6, T6; Euro 5 – E5, R5, RE, T5, H5; Euro 4 – E4, R4, K4, T4, H4; Euro 3 – E3, R3, T3, H3; Euro 2 – E2, R2, K2, T2, H2; Euro 1 – E1, R1, K1, T1, H1; Non-euro – orice alte combinații de două caractere alfanumerice reprezintă norma non euro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×