Recidivist eliberat prin recurs compensatoriu, criminalul celor două femei din Satu Mare!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 10:46
Recidivist eliberat prin recurs compensatoriu, criminalul celor două femei din Satu Mare! GALERIE FOTO
Criminalul din Satu Mare este recidivist. Sursa foto - facebook

Un recidivist eliberat prin recurs compensatoriu este criminalul celor două femei din Satu Mare! Între timp, procurorii au reţinut un bărbat de 45 de ani în cazul crimelor care au zguduit liniștea orașului.

Recidivist eliberat prin recurs compensatoriu, criminalul celor două femei din Satu Mare!

La o primă cercetare s-a constatat că acesta este recidivist eliberat prin recurs compensatoriu. Vă readucem aminte că, iniţial, anchetatorii au reţinut doi vânzători ambulanţi din Ungaria. Aceștia aveau să fie ulterior puşi în libertate.

Oamenii legii au stabilit că cei doi s-au aflat pur și simplu în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Mai mult de atât, vânzătorii au putut chiar demonstra că nu au intrat în casa celor două femei ucise, drept pentru care au fost lăsaţi să plece.

Poliţia a reţinut iniţial doi vânzători ambulanţi

Astfel, anchetatorii au continuat cercetările şi au descoperit probe împotriva unui bărbat de 45 de ani, din Satu Mare, recidivist eliberat în primăvara anului trecut. Acum, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de omor calificat.

Conform primelor informații, bărbatul reţinut este un recidivist condamnat în anul 2015 la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor. La acea vreme, bărbatul şi-a bătut soţia cu sălbăticie şi a încercat să o ucidă.

Procurorii au reușit să obțină o pedeapsă mare în cazul lui și acesta a fost condamnat. Cu toate acestea, în luna mai a anului trecut, criminalul a cerut să fie eliberat în baza recursului compensatoriu.

Bărbatul a beneficiat din plin de această lege și a fost pus în libertate. Ulterior, el a fost plecat la muncă în străinătate, acolo unde ar fi lucrat cu rudele uneia dintre femeile ucise la Satu Mare.

După ce s-a întors în ţară, bărbatul a intrat peste cele două femei în casă, pe 10 decembrie, în comuna Bârsău, şi le-a ucis cu sânge rece. Nu s-a oprit aici! Recidivistul le-a înfăşurat cadavrele într-o pătură şi le-a abandonat.

Criminalul riscă acum să îşi petreacă următorii 25 de ani în spatele gratiilor. Vă reamintim că între timp abrogarea recursului compensatoriu a fost votată de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz. S-au înregistrat 272 de voturi „pentru”.

S-au înregistrat şi 5 abţineri – 3 ale unor deputaţi PSD (Remus Borza, Nicolae Bacalbaşa şi Florin Iordache) şi 2 de la UDMR (Kulcsár-Terza József-György şi Márton Árpád-Francisc).

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×