Realitatea TV, audiență uriașă, cât timp postul a fost închis. Lovitură dură pentru CNA

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 18:39
Realitatea TV, audiență uriașă, cât timp postul a fost închis. Lovitură dură pentru CNA GALERIE FOTO
Românii s-au solidarizat cu Realitatea TV, iar audiențele au fost uriașe în intervalul în care emisia a fost întreruptă

Sancțiunea dictată de CNA împotriva  Realitatea TV s-a dovedit a fi benefică pentru postul de televiziune. În intervalul de timp de 10 minute, prilejuit de întreruperea emisiei, canalul de știri a înregistrat o audiență record, reușind chiar să-și surclaseze rivalele de profil.

În seara zilei de 17 ianuarie, mai exact în intervalul orar 19:00-19:10, publicul a ales să urmărească Realitatea TV în număr foarte mare, exprimându-și în acest mod solidaritatea față de postul de televiziune, în timp ce pe ecran rula textul deciziei CNA de întrerupere a emisiei.

CNA a sancționat Realitatea TV, după emisiunea lui Rareș Bogdan din 10 august 2018
CNA a sancționat Realitatea TV, după emisiunea lui Rareș Bogdan din 10 august 2018

Realitatea TV, cifre record de audiență, chiar în cele 10 minute de întrerupere a emisiei

Realitatea TV a doborât un adevărat record de audiență joi seara, pe durata celor 10 minute în care CNA a obligat postul de televiziune să-și întrerupă emisia. Mai mult decât atât, canalul de știri a reușit, cu o audiență de 3,1% să surclaseze posturile rivale de profil, Antena 3 obținând un procent de 2,8%, în vreme ce România TV a depășit cu puțin pragul de 1%, înregistrând mai exact o audiență de 1,2%.

Numeroase persoane publice au sprijinit Realitatea TV, contribuind astfel la recordul de audiență obținut de post. Astfel, oameni de pe scena politică, jurnaliști, atât realizatori ai canalului de știri, cât și alți colegi de breaslă, toți i-au îndemnat pe telespectatori să țină televizoarele deschise pe Realitatea TV, în timp ce postul difuza textul deciziei CNA, încercând să protesteze împotriva acestei măsuri, pe care o considerau abuzivă și având la bază rațiuni de ordin politic.

Românii s-au solidarizat cu Realitatea TV, astfel încât postul a depășit principalele televiziuni ale concurenței, chiar și cu emisia suspendată
Românii s-au solidarizat cu Realitatea TV, astfel încât postul a depășit principalele televiziuni ale concurenței, chiar și cu emisia suspendată

Motivul pentru care CNA a decis întreruperea emisiei la Realitatea TV

Reamintim că decizia întreruperii emisiei postului Realitatea TV a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Național al Audiovizualului din 15 ianuarie. Această măsură a survenit în urma modului în care Realitatea TV a prezentat desfășurarea protestului organizat de Diasporă în 10 august 2018,  precum și evenimentele ulterioare.

Sancțiunea a fost adusă în discuție la propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea,  Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa și Gabriel Tufeanu acordând vot pozitiv, în timp ce Răsvan Popescu, Radu Herjeu și Dorina Rusu s-au exprimat împotrivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×