Reacție șocantă a Prodecanului Facultății de Teologie! „Dacă violul se soldează cu o sarcină, poate i-a plăcut”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 16:26
Reacție șocantă a Prodecanului Facultății de Teologie! „Dacă violul se soldează cu o sarcină, poate i-a plăcut”
Vasile Răduca a răspuns întrebărilor venite de la ascultători. Sursa foto - facebook

Prodecanul Facultății de Teologie a avut o reacție șocantă atunci când a fost chestionat despre viol. Vasile Răducă, profesor universitar la Catedra de Teologie Morală a declarat că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut. Mai mult de atât, acesta susține că sexul cu prezervativ este ”masturbare”. Prezent în studioul Radio Trinitas acesta i-a transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.

Reacție șocantă a Prodecanului Facultății de Teologie!

„Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.

Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică. În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare.

Reacție șocantă a Prodecanului Facultății de Teologie! Vasile Răduca
Vasile Răduca nu va mai fi invitat la Radio Trinitas. Sursa foto – facebook

Ce reacție a avut BOR

Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine”, a spus Răducă. CNA a sancționat postul cu somație, iar Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile prodecanului.

„Nu reprezintă în niciun fel un punct de vedere ortodox și insituțional, poate fi cel mult un punct de vedere personal. Din păcate, în cadrul emisiunii, a ignorat faptul că se află în fața unor mii de ascultători. Formulele sale jignitoare punctual, folosind un termen pe care îmi e și jenă să-l reproduc, legat de o persoană care aparține cultului islamic și cele legate de viol sau sexualitate, reprezintă puncte de vedere private ale părintelui. Instituția pe care o reprezentăm nu are nicio legătură cu asemenea viziune. Relațiile Patriarhiei Române cu Cultul musulman sunt riguros impecabile, bazate pe respect reciproc”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×