Reacția șefului de la Cardiologie, Octavian Istratoaie, în cazul lui Busu: ”M-au hăituit!”

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
07/11/2018, 20:04
Reacția șefului de la Cardiologie, Octavian Istratoaie, în cazul lui Busu: ”M-au hăituit!”
Octavian Istratoaie nu a răspuns la telefon pentru a aproba intervenția în cazul lui Busu

Șeful secției de Cardiologie de la Spitalul de Urgență Craiova, care nu a răspuns la telefon după ce i s-a făcut rău lui Florin Busuioc pentru a permite intervenția chirurgicală în cazul acestuia, a avut și prima reacție publică. Octavian Istratoaie a explicat că i s-a descărcat telefonul în momentul în care a fost sunat de colegii săi. Mai mult chiar, cadrul medical susșine că se simte acum hăituit de toți cei care îl apelează telefonic pentru a-i cere explicații.

Marți seara, lui Florin Busuioc i s-a făcut rău la teatru. Colegii săi au chemat ambulanța, iar medicii au decis că este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se monta un stent. Când au sunat șeful clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Urgențe Craiova, surpriză! Acesta nu a răspuns la telefon inițial, apoi avea telefonul închis. A fost nevoie ca managerul spitalului să sune medicii care se aflau în acel moment acasă și care ar fi putut intra în sală pentru operație. Cei care l-au salvat pe actor au intrat în sala de operații fără acordul celui care trebuia să aprobe această intervenție, managerul unității sanitare fiind cel care a preluat ”operașiunea”.

Managerul spitalului de urgență din Craiova a fost cel care a aprobat intervenția
Managerul spitalului de urgență din Craiova a fost cel care a aprobat intervenția

Șeful de Secție de la Cardiologie din cadrul Spitalului de Urgențe Craiova susține că se simte ”hăituit”

Şeful secţiei Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, Octavian Istratoaie, care avea telefonul închis când a fost sunat pentru aprobarea intervenţiei în cazul actorului Florin Busuioc, a declarat pentru MEDIAFAX, că a avut telefonul descărcat şi se simte acum hăituit.

”De azi dimineaţă asta fac. Răspund şi explic. M-au hăituit! Am avut telefonul descarcat şi am sunat imediat ce am văzut apelurile pierdute. Asta s-a întâmplat. Cum să nu răspund la telefon? Cum să nu dau eu voie să îi salveze viaţa lui Busu?”, a explicat pentru MEDIAFAX, Octavian Istratoaie.

Șeful de secție de la Cardiologie susține acum că se simte ”hăituit”
Șeful de secție de la Cardiologie susține acum că se simte ”hăituit”

Octavian Istratoaie spune că a sunat când a văzut apelurile, dar Busu era în sală

Medicul șef de secție de la Cardiologie, Octavian Istrătoaie, susține că atunci când a văzut ca a fost sunat, după ce și-a încărcat telefonul, a sunat înapoi, dar a fost cam târziu.

”Am văzut apelurile. Când am sunat erau deja cu pacientul în sală. Avea o cheie, au aprobare, eu încurajez tot timpul pe cei tineri să lucreze să fac astfel de intervenţii, mă zbat să luăm bani să facem rost de stenturi, să punem stenturi, să salvăm vieţi. M-a sunat secretarul de stat Arafat, m-a sunat şefa de la SMURD şi medicul de gardă, Roxana Mustafa. Nimeni altcineva nu m-a mai sunat. Cu domnul Arafat am vorbit mai târziu, am vorbit şi azi de două ori cu dumnealui. Întâmplător nu dormeam, dar până la urmă, era 11 seara. Dacă dormeam care e problema? Lumea şi-a făcut treaba lucrurile au mers de la sine, nu e nimeni indispensabil”, a mai adăugat medicul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×