RCS RDS, vești bune pentru clienți! Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 16:00
RCS RDS, vești bune pentru clienți! Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G
RCS RDS vine cu vești bune pentru angajați. Sursa foto: digi24.ro

RCS RDS, cel mai important jucător pe piața românească de telecomunicații le-a pregătit clienților săi o surpriză cât se poate de plăcută. Mai exact, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de servicii de comunicații mobile optimizate, odată cu finalizarea unui proiect privind extinderea standardului 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz.

RCS RDS vine cu vești bune pentru abonați

Derulat inițial în județul Argeș, proiectul s-a bucurat de rezultate optime, astfel că mai-marii companiei controlate de Zoltán Teszári, om de afaceri român de etnie maghiară au decis ca acesta să se extindă gradual în lunile următoare și în alte zone ale țării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, operatorul va utiliza și tehnologia 2G, astfel încât să permită o acoperire superioară în interiorul clădirilor și în mediul rural pentru serviciul de voce, chiar și pentru dispozitive din generațiile anterioare.

Încă de la prezentarea ofertei de telefonie mobilă, în 2007, a Grupului Digi | RCS & RDS ne-am propus să aducem pe piața locală cele mai bune servicii de telefonie mobilă și date mobile la cele mai competitive prețuri. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G, în reţeaua de fibră optică, am achiziționat cele mai performante echipamente și am adoptat cele mai inovatoare soluții disponibile în domeniu, am recrutat și pregătit unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, am redesenat și reinventat constant ofertele comerciale”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele CA al RCS RDS.

Digi Mobil extinde serviciul 4G în toată țara. Sursa foto: digi24.ro
Digi Mobil extinde serviciul 4G în toată țara. Sursa foto: digi24.ro

Date mobile 4G pentru clienții Digi Mobil din toată țara

În momentul de față, rețeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% din totalul populației României, iar rețeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2100 și 2600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populației. Din iunie 2019, Digi Mobil a dobândit noi capabilități, prin punerea în funcțiune a primelor stații de emisie 5G, cea mai avansată tehnologie din domeniul comunicațiilor electronice mobile, în banda 3500 Mhz. Odată cu extinderea standardului 4G în bandă de 900 Mhz, operatorul face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.

Totodată, RCS RDS a introdus recent serviciul VoWiFi, care permite efectuarea apelurilor telefonice, chiar dacă semnalul este slab în casa sau locul în care vă aflați la momentul respectiv. Consumul de minute se va face din abonamentul de telefonie mobilă pe care îl aveți în derulare. O astfel de tehnologie poate avea, însă o serie de dezavantaje. Spre exemplu, experții avertizează că serviciul de internet 5G ar putea afecta funcționarea sateliților meteo. Anunțul a fost făcut de experți în domeniul meteorologiei, citate de publicația The Guardian. Introducerea rețelelor de Internet mobil 5G la nivel global, reprezintă un subiect de importanță majoră pentru cercetătorii din cadrul European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF). „Introducerea acestei tehnologii la scară globală ar „putea ajunge să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem extrem de îngrijorați” , a declarat cercetătorul Tony McNally, din cadrul ECMWF.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×