Rareș Bogdan, despre candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL: „Va fi o decizie colectivă. În sondajele de opinie stă foarte bine”.

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/02/2020, 13:35
Rareș Bogdan, despre candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL: „Va fi o decizie colectivă. În sondajele de opinie stă foarte bine”.
Rareș Bogdan nu exclude posibilitatea ca Mihai Chirica să candideze la primăria Iași din partea PNL. Sursa foto: hepta.ro

Alegerile locale se apropie cu pași repezi, astfel că principalele partide politice mută decisiv pentru a-și asigura voturile cetățenilor în cât mai multe regiuni ale țării. Recent, în spațiul public au circulat zvonuri potrivit cărora Mihai Chirica, îndepărtat din cadrul Partidului Social Democrat încă de pe vremea când la conducere se afla Liviu Dragnea, va candida pentru un nou mandat la Primăria Iași din partea liberalilor.

Rareș Bogdan susține că decizia privind candidatura lui Mihai Chirica va fi luată în cadrul BPN

Chiar dacă nu puțini sunt cei care anunță ca eminentă cooptarea actualului edil în Partidul Național Liberal, o decizie finală urmează să fie luată în cadrul Biroului Permanent Național al formațiunii politice, susține Rareș Bogdan.

În interviul acordat recent, prim-vicepreședintele PNL a dezvăluit că a discutat timp de două ore pe marginea acestui subiect cu premierul Ludovic Orban, în biroul său de la Guvern.

În ceea ce-l priveşte pe domnul Chirica, va fi o decizie colectivă, va fi un vot în BPN unde, dacă domnul Chirica, în urma sondajelor de opinie stă foarte bine şi colegii mei vor prezenta argumente pro şi contra intrării domniei sale în partid, cu siguranţă va exista un vot, un vot care-l va putea aduce pe domnul Chirica în partid, dacă îşi exprimă şi dorinţa de a veni, sau îl va respinge, chiar dacă domnia sa stă bine în sondaje. Deci cred că ne grăbim în momentul în care vorbim despre candidatul la Primăria Iaşi, Chirica”, a declarat fostul jurnalist pentru Radio Iași.

Mihai Chirica neagă negocierile cu PNL

În ceea ce-l privește pe actualul primar al Iașului, acesta a precizat că până acum nu au existat negocieri pentru o eventuală candidatură a sa din partea PNL. Chiar dacă nu exclude posibilitatea de a se alătura liberalilor, Chirica precizează că va accepta să poarte discuții numai cu președintele Ludovic Orban.

Nu sunt în politică, sunt independent. Sunt ditamai primarul de Iași și mă mândresc cu asta și mai ales se mândresc ieșenii cu asta, dar nu sunt într-un partid politic. De la fotbal, politică și mai nou la coronavirus, toată lumea e pricepută.

Și se pare că și deputatul își dă cu părerea pe acolo. Eu o asemenea discuție o s-o port cu un lider de partid la nivel național, nicidecum cu un deputat din cei peste 200 pe care îi are PNL”, a declarat edilul.

Domnul Chirica, din momentul în care Guvernul PSD a adoptat OUG 13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Când PSD a făcut ședința de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iași.

A făcut-o la Piatra Neamț, ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberației numite OUG 13. Domnul Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani, dacă nu și mai mult”, a ținut să precizeze și premierul Ludovic Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×