Raluca Turcan, serie de acuze la adresa social democraților! „PNL a corectat măsuri care puteau duce la blocarea sistemului în Justiție”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 10:14
Raluca Turcan, serie de acuze la adresa social democraților! „PNL a corectat măsuri care puteau duce la blocarea sistemului în Justiție” GALERIE FOTO
Raluca Turcan spune că PNL a reparat mai multe greșeli făcute de PSD. Sursa foto - facebook

Raluca Turcan a lansat o serie de acuze la adresa social democraților! Vicepremierul a spus că PNL a corectat măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiţie, respectiv pensionarea anticipată a magistraţilor de la 1 ianuarie 2020.

Raluca Turcan, serie de acuze la adresa social democraților!

Potrivit lui Turcan, s-a evitat astfel diminuarea eficienţei şi calităţii actului de justiţie, dar în același timp au fost respectate și recomandările experţilor Comisiei de la Veneţia şi cele din raportul MCV.

”PNL a corectat măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiţie: pensionarea anticipată a magistraţilor începând cu 1 Ianuarie 2020! Astăzi, am evitat ca anul viitor să avem o scădere bruscă a numărului magistraţilor şi, implicit, o diminuare a eficienţei şi calităţii actului de justiţie.

„PNL a corectat măsuri care puteau duce la blocarea sistemului în Justiție”

Am decis în şedinţa de Guvern să prorogăm termenele din legile justiţiei mutilate de către PSD, care prevedeau pensionarea anticipată a magistraţilor, trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi trecerea de la patru la doi ani în ceea ce priveşte şcolarizarea pentru INM”, a scris Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan susţine că au fost respectate la carte recomandările experţilor. ”Avem acordul scris al CSM în legătură cu aceste modificări.

Ele evaluează că peste 2000 de magistraţi cu experienţă ar fi putut să iasă din sistem prin pensionare anticipată, în paralel cu o îngrădire a condiţiilor de intrare în magistratură”, precizează vicepremierul.

De asemenea, ea anunţă că dublarea perioadei de şcolarizare pentru INM ar fi însemnat ca, timp de doi ani, să nu mai existe absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii din rândul cărora să fie numiţi judecători şi procurori stagiari.

”Nu ne cramponăm de funcţii, suntem decişi să dăm românilor o bună guvernare, în acord cu aşteptările lor!”, conchide Raluca Turcan. Vă reamintim că Guvernul a propus prorogarea termenului pentru pensionarea anticipată a magistraţilor până la 1 ianuarie 2021.

Proiectul de lege cu această modificare a fost prezentat, în primă lectură, în şedinţa de Guvern şi va fi adoptat săptămâna viitoare. Acesta este unul dintre proiectele pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×