Raiffeisen, schimbare importantă! Motivul pentru care a decis să scoată aparatele POS din sucursale: „Nu erau folosite”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 09:21
Raiffeisen, schimbare importantă! Motivul pentru care a decis să scoată aparatele POS din sucursale: „Nu erau folosite”
Raiffeisen Bank scoate POS-urile. Sursa foto: psnews.ro

Raiffeisen Bank a luat decizia a de a scoate toate aparatele POS din sucursale dintr-un motiv care pare de necrezut: nu le folosește absolut nimeni. Cel puțin asta este explicația pe care o oferă reprezentanții băncii după ce a făcut anunțul despre decizia luată.

Raiffeisen scoate aparatele POS din toate sucursalele

Unul dintre motivele pentru care clienții preferă să se adreseze direct bancomatului pentru orice activitate este legat de bani. Comisionul pentru retragere de la POS-ul instalat la ghișeu este de 2 leu sau 1% din suma totală, iar cel de la bancomat este de 0 lei. Reprezentanții băncii susțin că deciziile dau a renunța la anumite servicii ori a introduce unele noi se iau luând în calcul dorințele și comportamentul clienților.

Având în vedere că aparatele POS nu sunt folosite de clienții Raiffeisen Bank, acestea vor fi scoase din absolut toate sucursalele. La celelalte bănci, pentru operațiuni similare comisionul este unul mai mare. La BCR, de pildă, pentru sume mai mici de 3.000 de lei comisionul la POS este de 15 lei. La Transilvania, comisionul este de doar 0,1% din suma totală, iar la ING acest serviciu nu mai există de mult.

raiffeisen bank
Extragerile de bani de la bancomatele Raiffeisen nu sunt comisionate pentru clienții acestei bănci. Sursa foto: businessmagazin.ro

Comisionul la POS, 2 lei sau minimum 1% din suma totală; la bancomat – comisionul e zero

„Ele erau instalate în toate unitățile (peste 400 azi) și se foloseau la scoaterea de cash. Nu mai erau folosite de clienți – avem ATM-uri și MFM-uri. În plus, toți clienții persoane fizice deținători de pachete de cont curent Zero Tot și Zero Simplu, beneficiază de retrageri gratuite de la toate ATM-urile instalate în România”, spun reprezentanții Raiffesen Bank, conform profit.ro.

Raiffeisen Bank este o bancă austriacă operațională și în România. Este subsidiara Raiffeisen Zentralbank, iar la finalul anului 2006 era a treia cea mai importantă bancă din România, după BCR și BRD. Până în anul 2012, Raiffeisen avea 525 de unități în toată țara, iar numărul celor care lucrează la această bancă este mai mare de 8.000.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×