Raed Arafat, mesaj despre distribuirea măștilor și a echipamentelor de protecție! „Facem eforturi să le cumpărăm. Piața este aproape goală”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 14:19
Raed Arafat, mesaj despre distribuirea măștilor și a echipamentelor de protecție! „Facem eforturi să le cumpărăm. Piața este aproape goală” GALERIE FOTO
Raed Arafat a explicat cum sunt împărțite echipamentele de protecție. Sursa foto - hepta.ro

Raed Arafat a transmis un mesaj despre distribuirea măștilor și a echipamentelor de protecție! Astfel, conform coordonatorului Departamentului pentru Situații de Urgență, aproximativ 65-70% din echipamentele pentru medici pe care România a reușit să le cumpere merg la personalul din spitale și la direcție de sănătate publică.

Raed Arafat, mesaj despre distribuirea măștilor și a echipamentelor de protecție!

Restul, undeva în jurul a 30-35% ajung la echipajele SMURD, la cele de pe ambulanțe și la personalul medical din UPU.  „Toate eforturile noastre sunt concentrate la acest moment pentru a găsi echipamente pe care să le achiziționăm de pe o piață care este aproape goală și unde specula și șantajul au ajuns la nivel fără precedent.

Acestea sunt practicate chiar și la nivel producătorilor, nu numai al ditribuitorilor, indiferent de calitatea cumpărătorului”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

„Facem efortusi să le cumpărăm. Piața este aproape goală”

„Din 80.000 măști FFP2/FFP3 achiziționate din Germania, 100.000 Măști FFP2/FFP3 achiziționate din Turcia și aduse în țară de Forțele Aeriene Române și din 200.000 de combinezoane achiziționate din Corea de Sud (…)

(…) structurile de urgență – respectiv paramedicii SMURD, personalul medical din UPU și personalul serviciilor de ambulanță (…)

(…) care sunt structuri de prima linie în această situație, au primit între 30-35% din cantitatea totală, restul fiind distribuit către DSP-uri și spitale”, a precizat el.

„Ca să dau un exemplu concret, de comun acord cu Ministerul Sănătății, din cele 80.000 măști, 30.000 au fost distribuite structurilor de urgență(…)

(…) și 50.000 au fost distribuite către structurile DSP și cele spitalicești, ținta principală fiind secțiile de infecțioase și de terapie intensivă”, a adăugat el.

„Toate distribuirile se fac de o echipa integrată iar subsemnatul semnează dispoziția de distribuire conform OUG 11/2020, ce nu înseamnă că distribuirea s-a făcut de mine personal favorizând unii în detrimentul altora”, a mai spus Arafat

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×