Raed Arafat intervine în scandalul apei potabile din București: Am ținut legătura cu Ministerul Sănătății

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, intervine în scandalul apei potabile din București. Acesta susține că Ministerul Sănătății a avut dreptate să avertizeze populația din București cu privire la apa care curge la robinete.

Mai mult, Arafat a spus că orice dubiu trebuie tratat cu maximă responsabilitate de autorități, în pofida asigurăriilor date de furnizor că apa este potabilă. „Noi am ţinut legătura cu colegii de la Ministerul Sănătăţii, după ce au apărut mesajele pe Whatsapp.

Raed Arafat intervine în scandalul apei potabile din București

Am rugat să se verifice inclusiv cu cei de la Apa Nova dacă mesajele sunt reale. În acelaşi timp, am discutat cu doamna ministru şi am văzut astăzi comunicarea făcută către Apa Nova de către Direcţie de Sănătate Publică Bucureşti. Ca procedură, cred că este corect ce s-a făcut.

Acesta susține că Ministerul Sănătății a avut dreptate să avertizeze populația din București cu privire la apa care curge la robinete

Când ai orice dubiu că există probleme la nivelul apei şi se creează acest dubiu şi la nivelul populaţiei, precaut este să recomanzi ca apa să nu fie consumată pentru băut şi pentru gătit decât după ce se elimină acest dubiu. Şi asta se elimină pe baza analizelor, care se repetă până se normalizează. Cam asta este procedura.

”Firma nu trebuie să se simtă atacată”

Din punctul meu de vedere, firma nu trebuie să se simtă atacată, pentru că în final cei de la Ministerul Sănătăţii şi-au făcut datoria de a implementa o procedură normală, care s-ar fi implementat oriunde în lume dacă exista un astfel de dubiu. Până se rezolvă acest dubiu, noi am ţinut legătura să vedem dacă va fi nevoie şi de convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Nu a fost nevoie, nu s-a considerat că este nevoie.

Raed Arafat a spus că orice dubiu trebuie tratat cu maximă responsabilitate de autorități

Dar, normal, rămânem în legătură cu Ministerul Sănătăţii şi dacă se stabileşte că sunt probleme sau dacă se stabilea că sunt probleme mai serioase, atunci poate se ajungea la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru luarea unor decizii.

Nu s-a impus acest lucru. Este, într-adevăr, o problemă de sănătate publică şi gestionarea acestei probleme este în sarcina Ministerului Sănătăţii. Recomandările care se dau în final sunt în responsabilitatea autorităţilor sanitare, care urmăresc calitatea apei şi, dacă au dubii, trebuie să avertizeze populaţia”, a declarat Raed Arafat, pentru stiripesurse.ro.