Radu Mazăre, solicitare pentru Instanța Supremă! Fostul primar vrea să fie liber

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 11:41
Radu Mazăre, solicitare pentru Instanța Supremă! Fostul primar vrea să fie liber GALERIE FOTO
Radu Mazăre ar putea ajunge din nou în Madagascar. Sursa foto - hepta.ro

Radu Mazăre a avut o nouă solicitare pentru Instanța Supremă! Astfel, fostul primar al Constanței vrea să fie lăsat în libertate. Acesta a contestat o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a respins o altă contestaţie a sa la executarea pedepsei.

Radu Mazăre, solicitare pentru Instanța Supremă!

Între timp, Radu Mazăre a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă a României. Aici este citat în procesul pe care l-a deschis pentru a i se încuviința plecarea înapoi în Madagascar.

Radu Mazăre vrea refacerea procedurii de extrădare. Avocații săi au făcut o solicitare către autorităţile din Madagascar pentru a întreba dacă procedurile de extrădare au fost legale.

Fostul primar vrea să fie liber

Conform celor de la Realitatea Plus, autorităţile din Madagascar au trimis deja un document prin care au spus că acea procedură de revocare a fost ilegală şi îl cer pe Radu Mazăre înapoi.

„El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie.

Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţi de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, spunea Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar în momentul extrădării.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat de ICCJ la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, decizia fiind definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deşi prejudiciul era de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×