Puica Igiroșanu, cântăreața ”Epocii de aur” a devenit măicuță. Solista era celebră pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. FOTO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
26/12/2019, 18:39
Puica Igiroșanu, cântăreața ”Epocii de aur” a devenit măicuță. Solista era celebră pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. FOTO GALERIE FOTO
Puica Igiroșanu, o cunoscută solistă a Epocii de Aur s-a călugărit. Sursa foto: wowbiz.ro

Puica Igiroșanu, una dintre cele mai frumoase și apreciate soliste ale „Epocii de Aur” a ales să se alăture vieții monahale și a devenit măicuța Anastasia. Celebra cântăreață a devenit cunoscută acum jumătate de secol datorită vocii sale de excepție.

O solistă de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu s-a călugărit

”Când ai plecat”, ”Salut, iubite te salut”, ”Să cânte tinereţea” sau ”Tu aşa mi-ai spus” sunt doar câteva dintre melodiile pe care solista de jazz cu ochii de smarald, Puica Igiroșanu, le interpreta în anii 70. Artista era foarte cunoscută și apreciată de publicul din România în vremea domniei lui Nicolae Ceaușescu, dar a decis să renunțe la cariera muzicală. VEZI FOTO

După s-a stabilit câțiva ani în Marea Britanie unde a colaborat cu postul de radio BBC, solista „Epocii de aur” a ales calea credinței fiind îndrumată de Părintele Arsenie Papacioc și de Părintele Rafail Noica (fiul lui Constantin Noica), scrie wowbiz.ro.

„Părintele m-a îndrumat foarte mult şi mi-a fost de ajutor pentru ce-mi doream să fac”, a declarat maica Anastasia, potrivit romaniatv.net.

Interpreta Puica Igiroșanu a devenit măicuța Anastasia

Puica Igiroșanu a stat câțiva ani la Mânăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din regiunea Essex, Anglia, iar apoi s-a mutat pentru următorii 7 ani în Franța. Imediat după 1990 i s-a făcut dor de casă și s-a întors în România unde a devenit măicuța Anastasia la mânăstirea Nera, din Banat.

Horia Moculescu, unul dintre colegii de generație ai cântăreței, a fost printre puținii care au mai văzut-o pe Puica după ce s-a retras la mănăstire. Compozitorul își amintește că s-a întâlnit cu solista și nici măcar nu a recunoscut-o.

„Eu cu Puica am cântat până-n ’70, apoi a dispărut. Am mai aflat una, alta, dar într-o zi, după Revoluție, în față la Sala Palatului, văd o măicuță cu ochii foarte frumoși și cunoscuți. Verzi. Ea m-a recunoscut, însă eu nu. 

M-a strigat, Horia, Horia, eu sunt Puica, Măicuța Anastasia!. Am rămas uimit”, a declarat Horia Moculescu, potrivit sursei menționate.

Cine a fost Puica Igiroșanu, solista Epocii de aur

Puica Igiroșanu a fost contemporană nu maeștrii renumiți ai muzicii printre care se numără Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau compozitorul Richard Oschanitzk. Frumoasa brunetă cu ochii verzi precum smaraldul a lăsat o amprentă unică în lumea muzicii jazz.

Solista a fost una dintre mai iubite cântărețe de muzică ușoară, iar mai târziu avea să fie cunoscută și în jazz. Puica nu este singura artistă care a îmbrăcat haina monahală. Tatăl cântăreței Delia Matache, Ion Matache, actorii Dragoș Pâslaru, Mihai Coadă sau Nelu Curcă sunt doar câteva nume care au renunțat la carieră în favoarea bisericii.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×