PSD, prăpăd în sondajele comandate pentru alegerile prezidențiale! Cine le-a luat fața social democraților

Claudiu Ilie    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 14:25
PSD, prăpăd în sondajele comandate pentru alegerile prezidențiale! Cine le-a luat fața social democraților GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă este candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto - facebook

PSD, jale și prăpăd în sondajele comandate pentru alegerile prezidențiale. Chiar înainte de a-și vota prezidențiabilul, social-democrații au primit rezultatele sondajelor făcute la comanda partidului. Aceștia au primit asigurări că, dacă se mobilizează, își pot duce candidatul în turul doi. Astfel, potrivit datelor prezentate de sociologul Marius Pieleanu, PSD ar fi cotat cu 26%, fiind în urma PNL, creditat cu 31% și USR-PLUS care ar avea împreună 28% ( USR-25%, PLUS-3%), susțin surse din partid, citate de Digi 24.

PSD, jale și prăpăd în sondajele comandate pentru alegerile prezidențiale!

La fel de prost stau și colegii de coaliție. Cei de la ALDE sunt creditați cu 5% în opțiunile de vot, iar Pro România, cu 3 %. La puține momente după ce au văzut propriul sondaj, social democrații și-au ales candidatul care să intre în cursa cu Klaus Iohannis pentru Palatul Cotroceni. Premierul Viorica Dăncilă a fost desemnat candidatul PSD în ședința Biroului Permanent Național.

De remarcat că au votat împotrivă doar doi pesediști – Paul Stănescu și Dumitru Buzatu. Comitetul Executiv urmează să valideze propunerea, iar decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD din 3 august. Nimic nu se mai poate întâmpla și lucrurile sunt cât se poate de clare – pentru prima oară de la revoluție încoace PSD merge pe mâna unei femei.

PSD, jale și prăpăd în sondajele comandate pentru alegerile prezidențiale! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă a avut două voturi împotrivă în CEx al PSD. Sursa foto – facebook

Cine le-a luat fața social democraților

Viorica Dăncilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale. Are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis. Repet, astăzi vom avea o discuție în interiorul CEx și al Biroului Permanent și vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluție”, a afirmat Marian Oprișan, înaintea ședinței social-democraților.

Vor fi probleme mari pentru PSD dacă nu reușesc să intre în turul 2. PNL alături de USR și Plus sar în acest moment de 50 la sută și vor ataca în mod normal majoritatea social democraților în tentativa de a prelua guvernarea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×