Proteste de amploare, în Piața Victoriei, după anunțul lui Tudorel Toader privind OUG

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
21/01/2019, 22:00
Proteste de amploare, în Piața Victoriei, după anunțul lui Tudorel Toader privind OUG GALERIE FOTO
Proteste de amploare, în Piața Victoriei, după anunțul lui Tudorel Toader privind OUG

Se anunță proteste de amploare, în Piața Victoriei, după ce Tudorel Toader a făcut anunțul despre Odonanța de Urgență pe care se pregătește s-o dea Guvernul. Actul prin care cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite începând din 2014 ar putea dispune de un recurs în anulare a stârnit reacții pe rețelele de socializare, unde comunitatea #rezist se pregătește de proteste.


UPDATE, ora 22.00 / În Piața Victoriei au mai rămas câțiva protestatari.

UPDATE, ora 21.50 / Protestatarii au început să părăsească Piața Victoriei.

UPDATE, ora 21.40 / Traficul pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor către Piaţa Victoriei a fost restricţionat timp de aproximativ 20 de minute.

UPDATE, ora 21.00 / Protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile și au luminat steagul României.

UPDATE, ora 19.50 / „Justiție, nu corupție!”, strigă sutele de oameni care s-au strâns în fața Palatului Victoria. Oamenii au venit cu pancarte inscripționate cu mesaje împotriva coaliției de guvernare, cu steaguri și cu vuvuzele.

UPDATE, ora 19.20 / Sute de persoane protestează la această oră în Piața Victoriei față de Ordonanța de Urgență care prevede anularea sentițelor date de completurile de 5 judecători.


”Tudorel a anunţat la televiziunea inculpatului fugar Ghiţă că a pregătit ordonanţa de urgenţă care anulează 370 de condamnări, printre care şi condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestăm”, spun organizatorii. „Contestaţia în anulare va putea fi formulată de către cei care din 2014 încoace au fost condamnaţi de complete nelegal constituite. La Ministerul Justiţiei avem un astfel de draft de Ordonanţă de Urgenţă. Doamna prim-ministru va decide dacă şi când poate fi adoptată o astfel de OUG.”, a anunțat ministrul Justiției.

Proteste de amploare, în Piața Victoriei! Ordonanța lui Tudorel Toader a declanșat reacția #rezist: ”Nu vrem Ordonanță pentru corupți”

Se pregătesc proteste de amploare după anunțul lui Tudorel Toader. Pe rețelele de socializare oamenii se organizează de prostest în Piața Victoriei. Ministrul Justiției a anunțat că are pregătită o Ordonanță de Urgență prin care, din 2014 până acum, cei care au fost condamnați de complete nelegal constituite pot depune contestație în anulare. În această situație este și președintele PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv de un astfel de complet în dosarul ”Referendumul”.

Ministerul Justiției are pregătită o OUG prin care cei condamnați din 2014 până acum de completuri de judecată constituite nelegal pot depune contestație în anulare. Liviu Dragnea este în această situație

Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, protestul ”Nu vrem Ordonanță pentru corupți”  începe luni, 21 ianuarie, la ora 18.00 în Piața Victoriei și este organizat de comunitatea #rezist. Ministrul Justiției a precizat, că premierul Viorica Dăncilă va decide ”dacă și când poate fi adoptată o atare OUG”.

„Corect ar fi să modifice Codul de procedură penală, dacă vor să facă juridic lucrurile, și să introducă un text la contestația în anulare care să le permită celor condamnați ca acum, după decizia Curții Constituționale, să facă o cerere la instanță și să își facă plângerile acolo. În urma deciziei CCR, trebuia să se găsească o soluție, nu pot rămâne decizii date de o instanță nelegal constituită. S-a deschis cutia Pandorei și este greu de închis”, a declarat Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×