Sute de mii de irakieni au ieșit pe stradă în Bagdad! Aceștia protestează pentru plecarea soldaților americani

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 15:30
Sute de mii de irakieni au ieșit pe stradă în Bagdad! Aceștia protestează pentru plecarea soldaților americani
Protest la Bagdad, față de prezența soldaților americani în Irak *foto: hepta.ro

Un protest masiv a avut loc pe străzile din Bagdad, unde sute de mii de irakieni au cerut retragerea trupelor americane din țara lor. Aceștia au desfășurat un marș impresionant pe străzile Bagdadului, unde au ținut pancarte cu mesaje precum „Nu Americii” sau „Nu Ocupației!”, arată postul de televiziune CNN.

De asemenea, marea impresionantă de oameni a purtat și steaguri ale Irakului și s-a dus și în „Zone Verde” a Bagdadului, acolo unde se află numeroasele ambasade din lume, inclusiv cea a Statelor Unite.

Protest la Bagdad împotriva soldaților americani din Irak

Marşul a fost cerut de clericul şiit irakian Moqtada al-Sadr pentru a pune presiune pe Washington. După atacul american care a dus la moartea lui Qassem Soleimani, Parlamentul de la Bagdad a solicitat ca trupele străine din Irak să părăsească ţara, fapt ce l-a determinat pe preşedintele american să ameninţe Bagdadul cu impunerea de sancţiuni.

Nu mai puțin de 5.000 de soldați americani se află pe teritoriul Irakului, în mai multe baze militare. Într-un răspuns al Iranului față de uciderea comandantului Soleimani, două baze militare americane din Irak au fost atacate de bombardamentul Irakului.

Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul armatei SUA, dar mai mulți soldați americani au avut nevoie de internare, la bazele militare din Kuweit și Germania.

Chiar dacă nu au comis victime în rândul soldaților americani din Irak, armata iraniană a comis însă mai multe victime, după doborârea avionului Ukrainean Airlines, chiar în dimineața zilei de după bombardamente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×