În cursul zilei de marți, companiile de taxi au anunțat un alt protest. Ordonanța de Urgență promisă de Guvern care schimbă legea taximetriei nu s-a concludat în favoarea lor, astfel că aceștia vor cotinua cu manifestațiile. În 3 ani de zile, este a 6-a oară când industria de taxi ia măsuri de acest gen, Cu toate acestea, niciun guvern nu a dat curs niciunei solicitări din partea lor. De asemenea, informațiile recente arată că taximetriștii s-au răzgândit și amână orice inițiativă.
Azi, 28 februarie, companiile de taxi anunță noi proteste în București. Aceștia nu au avut câștig de cauză în ceea ce privește Ordonanța de Urgență promisă de Guvern care modifică legea taximetriei.Un sondaj creat de IRES arată că nu mai puțin de 77% din oamenii din cadrul acestuia cred că autoritățile ar trebui să permită Uber să funcționeze ca până acum. Cu toate acestea, 8 din 10 români ar încuraja serviciile de tip Uber sau Taxify.
Cu toate acestea, companiile taxi au anunțat că amână orice manifestație. „Am decis sa amanam protestul doua saptamani. Asteptam publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, asa cum ni s-a promis”, a declarat în cursul zilei de miercuri, Vasile Ștefănescu, președintele COTAR. Autoritățile din București au anunțat cetățenii cu privire la numeroasele rute și aglomerația care va fi blocată. Acum, joi, circulația se va desfășura în condiții normale.
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va relua protestele, joi, 28 februarie, aa anunțatu aceștia înainte să amâne manifestațiile. Nu mai puțin de 5.000 de atovehicule erau pregătite să se adune în fața Guvernului. „Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.