Protest al taximetriștilor contra Uber, în București. O mașină a fost blocată

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
22/01/2019, 09:50
Protest al taximetriștilor contra Uber, în București. O mașină a fost blocată
Protest al taximetriștilor contra Uber, în București. O mașină a fost blocată

Un protest al taximetriștilor a avut loc în Capitală împotriva șoferilor după Uber. Aproximativ 300 de taximetriști au ieșit în stradă și au scandat împotriva funcționării serviciilor de transport în sistem ride sharing. Aceștia au paralizat bulevardul Lascăr Catargiu între Piața Romană și Piața Victoriei, potrivit Stirileprotv.ro.

Taximetriștii și-au lipit pe parbrizul mașinii coli de hârtie pe care se regăsește mesajul: „Protest. Stop pirateriei! Stop transportului ilegal!”. Cei vizați în urma protestului sunt companiile Uber și Taxify. În urma acestor mișcări, o mașină a companiei Uber a fost blocată pentru cîteva minute de către taximetriști.

Protestul taximetriștilor împotriva Uber și Taxify

Protest al taximetriștilor contra Uber, în București. O mașină a fost blocată (Foto credit: Octav Ganea)

Șoferul de pe Uber abia a reușit să se „salveze”, iar asta după ce a luat-o pe interzis. Taximetriștii nu sunt pentru prima dată când organizează un protest de acest gen.  În celelalte cazuri. taximetriștii au circulat cu o viteză redusă, în coloană, la ore de vârf.

Lângă protestatarii taximetriști s-au alăturat și alți șoferi. Demonstrațiile din Piața Victoriei au fost și față de intenția Guvernului de a promulga o ordonanță de urgență, care permite revizuirea sentințelor date de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) începând din 2014.

Augustin Lazăr, despre ordonanța anunțată de Tudorel Toader

„Legea penală nu retroactivează și asta o știe nu numai Curtea Constituțională, nu numai judecătorii Constituționali, care chiar au o jurisprudență în care atrag atenția asupra acestui fapt. Dacă cineva își face timp să o studieze. Și o știe și domnul ministru.

Însă, s-ar părea că jocul politic e de așa natură încât trebuie să adopte o anumită cale, care e mai mult politică decât juridică. Ba, juridică eu aș zice că nu prea este, pentru că va fi foarte, foarte dificil să ne explice cineva cum va explica printr-o notă de fundamentare cineva neretroactivitatea legii penale și cum în acest caz legea penală ar trebui să retroactiveze”, a declarat Augustin Lazăr.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×