Proiect de lege special pentru bunicii care au grijă de nepoți! Indemnizația se aplică din 2020

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 12:27
Proiect de lege special pentru bunicii care au grijă de nepoți! Indemnizația se aplică din 2020 GALERIE FOTO
O bunica isi imbratiseaza nepotii,.Sursa foto - hepta

Proiect de lege special pentru bunicii care au grijă de nepoți! Astfel, bunicii ar putea să primească începând cu anul 2020, o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea acestora. Se poate întâmpla lucrul acesta dacă proiectul legislativ ce va ajunge curând la votul senatorilor, cu propunere de adoptare, primește vot favorabil

Proiect de lege special pentru bunicii care au grijă de nepoți!

Proiectul legislativ care prevede această măsură ar putea primi, până la sfârșitul anului, votul favorabil al senatorilor, având propunere de adoptare. Mai exact, oricare dintre bunicii care au grijă de nepoții naturali sau adoptați vor putea primi o indemnizație de creștere în valoare de 650 de lei, potrivit AvocatNet.

Atenție! Acest lucru se aplică numai dacă părinții care se află în concediul de creștere renunță mai repede la el și revin la muncă. Aceștia pot solicita revenirea mai repede la serviciu și pot cere, după cum stabilește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, acordarea unui stimulent de inserție.

Indemnizația se aplică din 2020

Pentru a putea solicita indemnizația pentru creșterea nepoților, bunicii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Printre ele este imperios necesar să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer.

Bunicii trebuie să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici. Toți cei care doresc acest lucru trebuie să depună și o cerere.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu. Nu este suficientă o cerere simplă.

Acestea trebuie să fie însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Trebuie știut că dreptul la indemnizația pentru creșterea nepoților va înceta atunci când beneficiarul este condamnat la închisoare sau a decedat.

De asemenea dreptul se oprește când nu se mai îndeplinesc condițiile inițiale sau atunci când, timp de trei luni consecutive, nu se ridică mandatele poștale.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×