Programul Rabla pentru Electrocasnice 2019 se modifică. Ce categorie de produse va fi introdusă

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 17:04
Programul Rabla pentru Electrocasnice 2019 se modifică. Ce categorie de produse va fi introdusă GALERIE FOTO
Programul Rabla pentru Electrocasnice 2019 se modifică. Ce categorie de produse va fi introdusă

Românii vor avea parte și anul acesta de programul Rabla pentru Electrocasnice, după cum a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Mai mult decât atât, este adusă în discuție posibilitatea achiziționării unei noi categorii de produse, prin intermediul acestui program.

Dacă până acum, cu ajutorul programului Rabla pentru Electrocasnice, românii puteau achiziționa produse precum mașini de spălat, aparate de aer condiționat sau frigidere, ediția din 2019 urmează să aducă noi surprize. Se analizează foarte serios condițiile de finanțare care să permită introducerea televizoarelor în rândul produselor ce pot fi procurate prin intermediul voucherelor acordate.  „Ne gândim să modificăm ghidul de finanțare și să adăugăm. În ceea ce privește motocicletele, au fost discuții pentru biciclete electrice, dar mi-ați dat o idee. Pe lângă mașini de spălat, aer condiționat și frigidere să introducem și televizoare”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, pentru Antena 3.

Rabla pentru Electrocasnice 2019 ar putesa să permită introducerea televizoarelor în rândul produselor ce pot fi procurate prin intermediul voucherelor

Vezi cât valorează voucherele la programul Rabla pentru Electrocasnice 2019

Programul Rabla pentru Electrocasnice acordă vouchere de până la 400 de lei românilor care vor opta pentru achiziționarea unor produse noi, oferindu-le la schimb pe cele vechi. Trebuie știut însă că pentru a participa la acest program, se impune respectarea anumitor condiții. Mai exact, cei interesați trebuie să aibă cel puțin 18 ani, acte de identitate valabile și să fie domiciliați în România.  Cu ajutorul voucherelor vor putea fi achiziționate mașini de spălat, aparate de aer condiționat, dar și frigidere, combine sau lăzi frigorifice, produse aparținând claselor energetice A++ și A+++. Astfel, în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice, vor fi acordate  vouchere în valoare de:

  • 200 de lei pentru mașini de spălat clasa energetică A++;
  • 300 de lei pentru mașini de spălat clasa energetică A+++;
  • 300 de lei pentru aparate de aer condiționat cu clasa energetică la răcire A+++/A++;
  • 300 de lei pentru frigidere, combine sau lăzi frigorifice cu clasa energetică A++;
  • 400 de lei pentru frigidere, combine sau lăzi frigorifice, clasa energetică A+++.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×