Programul ”Prima Casă” ar putea suferi modificări! Guvernatorul BNR vrea reguli mai stricte

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 12:49
Programul ”Prima Casă” ar putea suferi modificări! Guvernatorul BNR vrea reguli mai stricte
Programul ”Prima Casă” ar putea suferi modificări. Sursa foto: realitatea.net

Programul ”Prima Casă” ar putea suferi modificări! Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține că acest program guvernamental nu mai poate continua în forma pe care o știm cu toții, chiar dacă recunoaște că a fost un proiect de succes.

Programul ”Prima Casă” ar putea suferi modificări

Mugur Isărescu vrea reguli mai stricte, iar cei care se gândesc să-și achiziționeze o casă prin acest program guvernamental trebuie să știe la ce să se aștepte.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a afirmat miercuri că ar sprijini ideea îndreptării Programului ”Prima Casă” spre componente sociale, precizând că nu mai merge în formula în care oricine apelează la ”Prima Casă”, „chiar dacă nu e prima casă”.

Guvernatorul BNR vrea reguli mai stricte

„Eu înclin spre punctul de vedere care este acum relativ dominant că atâta vreme cât creditarea ipotecară a pornit la drum cu dobânzi relativ mici, într-o manieră sănătoasă, fără program, dacă mai rămâne acest Program (Prima Casă n.r.) el trebuie să aibă o anumită direcţie, o anumită tentă, ca orice program guvernamental.

Deci îndreptarea lui spre componente sociale, trebuie să fie Prima Casă, dar nu orice fel de primă casă, la oricine. Adică să fie cu reguli mai stricte. Sprijin o asemenea ideea, dar discuţia este politică în principal şi nu aş vrea să influenţez în niciun fel discuţia politică”, a spus Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.

Guvernatorul BNR a afirmat că programul a avut un rol pozitiv, dar că nu mai merge în forma în care oricine apelează la ”Prima Casă” „chiar dacă nu e prima casă”, susţinând totodată că acesta trebuie să fie un program sănătos şi să aibă o direcţie clară.

Astfel, din ce spune guvernatorul BNR, în viitor este posibil ca cei care au fost proprietarii unei locuințe să nu mai poată apela la programul guvernamental ”Prima Casă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×