Program prelungit, în weekend, pentru eliberarea actelor de identintate. Se pot schimba buletinele expirate, pierdute, furate sau deteriorate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 18:31
Program prelungit, în weekend, pentru eliberarea actelor de identintate. Se pot schimba buletinele expirate, pierdute, furate sau deteriorate GALERIE FOTO
Cine vrea să-și schimbe buletinul are parte de un program aparte în acest weekend. Sursa foto - facebook

Pentru toți cei interesați este bine de știut că va exista un program prelungit, în weekend, pentru eliberarea actelor de identintate. Astfel, sâmbătă și duminică, birourile de evidență a persoanelor din sectoarele 1-6 vor lucra pe un orar diferit. Se întâmplă lucrul acesta pentru a ajuta la eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate. Astfel, toți locuitorii Capitalei îşi pot exercita dreptul de vot.

Program prelungit, în weekend, pentru eliberarea actelor de identintate

Un alt detaliu important este acela că măsura va fi aplicată şi în perioada celui de-al doilea tur de scrutin. Concret, Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti, împreună cu serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor aferente sectoarelor 1-6, vine în sprijinul cetăţenilor municipului Bucureşti care doresc să îşi exercite dreptul la vot.

Drept pentru care se va asigura, în 9 şi 10 noiembrie, respectiv 23-24 noiembrie, program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate, în conformitate cu Ordonanţa de Urgentă a Guvernului nr. 97/2005, conform unui comunicat de presă al PMB. Mai exact, programul de lucru cu publicul al birourilor de evidenţă a persoanelor din municipiul Bucureşti şi al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti va fi extins în zilele de sâmbătă, 9 noiembrie şi 23 noiembrie (al II-lea tur de scrutin), între orele 08.00 şi 16.00, iar duminică, 10 noiembrie şi 24 noiembrie (al II-lea tur de scrutin), între orele 07.00 şi 21.00.

Se pot schimba buletinele expirate, pierdute, furate sau deteriorate

Conform sursei citate, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Atenție! Dacă vrei să-ți schimbi buletinul trebuie să știi că lucrul acesta nu se face gratis. Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor sector 1-6.

Poți face lucrul acesta și prin SMS, apelând numărul scurt 7530, pentru sectorul 5. Dacă nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi 3 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×