Program bănci și hypermarketuri 24 ianuarie 2020. Vezi orarul complet de Ziua Unirii

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 10:27
Program bănci și hypermarketuri 24 ianuarie 2020. Vezi orarul complet de Ziua Unirii
Program bănci și hypermarketuri pe 24 ianuarie 2020. Sursa foto: pixabay.com

Progamul băncilor și al hypermarketurilor de 24 ianuarie 2020 a fost afișat. Prin urmare, mâine, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Mici, toate unitățile bancare din țară vor fi închise, în timp ce magazinele vor funcționa după orarul normal.

Program bănci și hypermarketuri pe 24 ianuarie 2020: cine închide, cine deschide

24 ianuarie este zi liberă din anul 2019, iar anul acesta este cel de-al doilea în care bugetarii se bucură de această zi. Mai mult, anul ăsta ziua cade vinerea, deci angajații de la stat au parte de o altă minivacanță, la o lună de la cea de Crăciun.

Deși ziua a fost declarată sărbătoare legală de mai bine de 4 ani, doar de anul trecut este și zi nelucrătoare.

Următoarea zi liberă, de Paște, pe 19 aprilie

În Codul Muncii scrie că salariații care vor să muncească pe 24 ianuarie trebuie să fie compensați corespunzător în decursul următoarelor 30 de zile.

De asemenea, angajații „beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzator muncii prestate în programul normal de lucru”, tot potrivit Codului Muncii.

Așadar, mâine vor fi închise toate băncile. Vor funcționa doar cele din mall-uri și, evident, bancomatele, care vor fi alimentate cu bani încă din această noapte.

Magazinele și supermarketurile, printre care amintim Kaufland, Auchan, Mega Image, Cora, Carrefour și Lidl vor funcționa mâine după programul normal, acestea nefiind afectate de ziua liberă de la stat.

Următoarele zile libere vor fi pe 19 și 20 aprilie 2020, 1 Mai (Ziua Muncii), care pică anul ăsta într-o zi de vineri, 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, 7 și 8 iunie când sărbătorim Rusaliile și 15 august, când e Adormirea Maicii Domnului.

Evident, zilele de 1, 24, 25 și 31 decembrie vor fi și ele libere pentru angajații de la stat, căci sunt considerate sărbători legale și acestea. Este vorba despre Ziua Națională, Crăciunul și Revelionul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×