Prognoza meteo specială ANM pentru București! Vreme rea în Capitală

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Prognoza meteo
15/12/2018, 11:35
Prognoza meteo specială ANM pentru București! Vreme rea în Capitală GALERIE FOTO
Prognoza meteo specială ANM pentru București!

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Bucureşti în acest final de săptămână. Capitala a fost atinsă de codul portocaliu de ninsori, iar după ce acestea au încetat să coadă au venit ploi de gheaţă. Temperaturile scăzute din prima parte a zilei vor favoriza producerea poleiului.

În cursul dimineţii şi spre după-amiază, vremea va fi rece, închisă, în timp ce spre seară mercurul va urca în termometre şi vom avea parte de temperaturi pozitive pozitive. Va bate vântul şi precipitaţiile vor cădea îndelung. Pe timpul zilei, temperaturile vor avea valori pozitive, însă din cauza vântului acestea se vor resimţi dur, până la -8 grade Celsius. Pe timpul nopţii se anunţă noi averse de ninsoare, lapoviţă şi ploi îngheţate.

Prognoza meteo specială ANM pentru București

„Cerul va fi noros  și temporar va ninge, moderat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, cu grosimi în medie de 8…12 cm, izolat posibil 15 cm. Spre dimineață va crește probabilitatea ca ninsoarea să se transforme în lapoviță sau chiar ploaie și să se formeze polei. Vântul se va intensifica, cu rafale ce vor atinge 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad”, se anunţă pe site-ul ANM pentru dimineaţa de sâmbătă.

Prognoza meteo specială ANM pentru București! (3)
Prognoza meteo specială ANM pentru București!

După amiază, vremea se va încălzi şi vom avea parte chiar de temperaturi pozitive: „Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații, sub formă de lapoviță sau ninsoare umedă la începutul intervalului apoi ploaie, condiții în care, în prima parte a zilei se poate forma polei, iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de până la 45…50 km/h. Temperatura aerului va urca ușor și treptat, de la -1 grad în orele dimineții până în jurul a 2…3 grade în cursul serii și al nopții”, se arată în prognoza meteo specială pentru capitală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×