Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea în intervalul 24 februarie– 8 martie 2020

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 19:04
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea în intervalul 24 februarie– 8 martie 2020
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea în intervalul 24 februarie– 8 martie 2020. Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, din care aflăm că, în intervalul 24 februarie– 8 martie 2020, vremea va fi caracterizată prin fluctuații de temperaturi, cu valori maxime peste cele normale perioadei.

Prognoza meteo în intervalul 24 februarie – 8 martie 2020 Banat

ANM anunță că, în primele trei zile din intervalul 24 februarie– 8 martie, vremea se va încălzi treptat și va deveni deosebit de caldă, cu temperaturi în timpul zilei ce vor atinge maxime de 18 grade, iar ulterior vremea se va răci, astfel încât maximele vor fi de 6-8 grade spre finalul primei săptămâni de prognoză.

Ulterior acestor alternanțe, vremea se va încălzi din nou, astfel încât media maximelor se va situa între 12 și 14 grade. Temperaturile din timpul nopții vor fi destul de ridicate, ajungând până la temperaturi maxime de 2-4 grade, cu două scăderi importante, în 25 și 28 februarie, atunci când minimele vor deveni ușor negative, cu valori medii de -2 grade.

Precipitațiile din intervalul 24 februarie– 8 martie se vor semnala pe aproape tot parcursul perioadei de prognoză și vor fi moderate cantitativ pe 26 și 27 februarie.

Prognoza meteo în intervalul 24 februarie – 8 martie 2020 Crișana

În primele 7 zile din acest interval, valorile termice vor avea alternanțe semnificative, atât cele din timpul zilei, cât și cele nocturne.

Dacă la început vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime de 12-16 grade, temperaturile vor scădea semnificativ și vor ajunge la valori de 6 grade în data de 27 februarie, după care se va încălzi din nou și mediile temperaturilor maxime vor fi de 10-12 grade până la finalul intervalului amintit mai sus.

Temperaturile minime din această perioadă vor avea variații de la -2 la 6 grade în prima jumătate a intervalului, apoi se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade. Pe tot parcursul intervalului sunt așteptate precipitații, cu pondere moderată în 26 și 27 februarie.

Prognoza meteo Transilvania

Valorile temperaturilor diurne vor crește treptat în primele trei zile de prognoză, astfel că este așteptată o vreme deosebit de caldă în această regiune, cu maxime ce vor porni de la 6-8 grade și vor ajunge până la 16 grade în data de 26 februarie.

Ulterior, vremea se va răci în 27 și 28 februarie, cu maxime termice ce vor coborî spre 3…6 grade, după care se va înregistra o încălzire, ce va determina valori maxime situate între 10 și 12 grade Celsius.

În ceea ce privește temperaturile din timpul nopții, acesta va avea variații pe aproape tot intervalul amintit mai sus, astfel încât temperaturile minime se vor situa între 0 și 4 grade, dar și mai scăzute, în mare parte negative, în nopțile de 25, 28 și 29 februarie, spre -6…-2 grade.

Pe parcursul acestor două săptămâni sunt așteptate precipitații în aproape toate zilele, posibil mai însemnate cantitativ pe 26 și 27 februarie.

Prognoza meteo în intervalul 24 februarie – 8 martie 2020 Maramureș

Vremea se așteaptă să fie cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu maxime pe 25 și 26 februarie, când sunt așteptate temperaturi maxime de 10…12 grade, dar se va răci semnificativ pe 27 și 28 februarie, când maximele vor coborî spre 4-6 grade.

După această perioadă, vremea se încălzește treptat, dar vor mai fi ușoare alternanțe, astfel încât mediile maximelor termice se vor situa între 8 și 12 grade. Temperaturile din timpul nopții vor fi caracterizate prin valori cuprinse între 0 și 4 grade, cu nopți mai reci în 25 și 28 februarie, când temperaturile minime coboară sub limita închețului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, cu cantități moderate între 26 februarie și 01 martie, spun meteorologii.

Prognoza meteo Moldova

Valorile termice din timpul zilei vor crește treptat, de la 8..10 grade și va ajunge la 15…18 grade, în data de 26 februarie. Temperatura va marca o scădere treptată după această dată, ajungând la valori de 5-7 grade pe 28 februarie, după care va crește și se va menține la medii de 10-4 grade.

Nopțile din acest interval vor fi caracterizate prin valori peste mediile specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime situate între 2 și 4 grade, excepție făcând nopțile de 25, 28 și 29 februarie, când minimele vor deveni preponderent negative.

Pe durata celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar temporar fiind posibile precipitații, însă și acestea vor fi slabe cantitativ.

Prognoza meteo în intervalul 24 februarie – 8 martie 2020 Dobrogea

Valorile termice vor avea alternanțe semnificative în prima săptămână, cu medii ale valorilor maxime de 8-10 grade în zilele de 25 și 28 februarie, dar cu o creștere mult mai mare pe 26, 27 februarie și 1 martie, atunci când vor fi înregistate maxime valorice ale temperaturii de 16 grade.

Chiar și în restul intervalului de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu temperaturi maxime se vor încadra între 10 și 14 grade. Temperaturile minime vor avea variații în prima jumătate a intervalului, când se vor situa între 2 și 8 grade, apoi se vor menține, în medie, între 4 și 6 grade.

Nu sunt așteptate prea multe precipitații în cele două săptămâni de prognoză, cea mai mare probabilitate ca acestea se cadă fiind pe 27 februarie, precizewză ANM.

Prognoza meteo Muntenia

Vremea din acest interval se va menține în general mai caldă decât în mod normal pentru luna februarie. Cu toate acestea, vor fi înregistrate intervale în care temperaturile vor fi mult mai ridicate față de normal, dar și intervale cu temperaturi mai ponderate.

Așadar, în zilele de 26 februarie și 01 martie, dar și între 04 – 06 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 19 grade, în timp ce, în restul intervalului amintit, sunt estimate valori în timpul zilei, în medie, de 8-12 grade.

Temperturile minime nu vor scădea, în cele mai multe zile, sub zero grade, cu valori medii între 2 și 6 grade, mai scăzute pe 25, 28 și 29 februarie, când se vor înregistra și temperaturi ușor negative. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată pe 27 și 28 februarie, dar și în intervalul 01 – 08 martie.

Prognoza meteo în intervalul 24 februarie – 8 martie 2020 Oltenia

Meteorologii ne informează că vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătate a lunii februarie, cu valori maxime pe percursul zilei ce se vor situa, de cele mai multe ori, între 12 și 18 grade.

Cu toate acestea, regiunea se va consfrunta cu o scădere a temperaturilor maxime pe 27 și 28 februarie, atunci când temperaturile se vor situa între 7 și 11 grade. Temperaturile minime vor fi scăzute pe 25 și 28 februarie, când se vor înregistra valori negative ce pot coborî spre -5…-3 grade.

În restul intervalului aminiti mai sus, ANM anunță că temperaruile vor fi pozitive și mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei, cu valori medii între 2 și 6 grade. În ceea ce privește probabilitatea de precipitații, aceasta va fi ridicată, îndeosebi în perioada 26 – 29 februarie și din nou în a doua săptămână de prognoză.

La munte

Temperaturile vor crește treptat până în 26 februarie, când valorile din timpul zilei vor ajunge la 6 grade, apoi valorile termice vor începe să scadă, spre medii ale maximelor termice de -2 grade în 27 și 28 februarie.

Ulterior se va încălzi din nou, nu vor mai fi variații semnificative, iar media temperaturilor maxime va fi de 2-4 grade. Minimele vor alterna și ele în prima săptămână, când se vor situa între -10 și 0 grade, dar până la finalul intervalului de prognoză se vor menține relativ constante, în jurul unor valori cuprinse între -4 și -2 grade.

Meteorologii mai spun că sunt așteptate precipitații în aproape tot intervalul, iar probabilitatea ca acestea să devină moderate cantitativ va fi mai mare pe 26 și 27 februarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×