Prognoza meteo pentru săptămâna 13-20 ianuarie! ANM a anunțat cum va fi vremea în marile orașe

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
10/01/2020, 16:17
Prognoza meteo pentru săptămâna 13-20 ianuarie! ANM a anunțat cum va fi vremea în marile orașe
Prognoza meteo în peioada 13-20 ianuarie 2020 aduce vreme frumoasă și maxime ridicate. Sursa foto: pixabay.com

Iarna calendaristică a ajuns la jumătate, dar vremea de afară nu este nici pe departe așa cum ar trebui. Meteorologii anunță că vremea se va menține în continuare plăcută, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade din an.

Prognoza meteo pentru intervalul 13-20 ianuarie aduce vreme bună și temperaturi ridicate

Agenția Națională de Meteorologie a transmis că săptămâna viitoare, mai exact în perioada 13-20 ianuarie 2020, maximele se vor situa peste limitele normale ale acestei perioade din an. Prin urmare, în zonele montane și submontane maximele vor fi ridicate.

Meteorologii mai anunță că cantitățile de precipitații estimate pentru intervalul menționat vor fi deficitare în toate zonele țării. Regiunile vestice, nordice și sudice ale României vor fi ferite de ploi în cea mai mare parte a prognozei meteo.

Vremea în București în perioada 13-20 ianuarie 2020

În Capitală vremea se va menține în continuare plăcută, iar maximele vor depăși normalul acestei perioade din an. Pe timpul zilei cerul va fi predominant însorit, iar maximele se vor încadra între 5 și 7 grade Celsius.

Spre finalul prognozei temperatura va depăși 10 grade, urmând ca pe 18 ianuarie să se înregistreze 13 grade Celsius. Pe parcursul nopții temperatura va scădea sub pragul înghețului, dar nu sunt șanse de precipitații. Pe 20 ianuarie meteorologii avertizează că există risc de îngheț.

Vremea în Brașov în perioada 13-20 ianuarie 2020

În zonele montane temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade pe timpul zilei, în timp ce maximele nocturne se va încadra între  -9 și -1 grad Celsius. Spre finalul prognozei, pe 20 ianuarie, vor cădea câțiva fulgi pe timpul zilei, iar noaptea ninsoarea va fi mai accentuată.

În intervalul 13-20 ianuarie 2020 meteorologii anunță că în Brașov vântul va sufla slab spre moderat, iar cerul va fi senin. Soarele își va face simțită prezența pe tot parcursul prognozei meteo.

Vremea în Iași în perioada 13-20 ianuarie 2020

Și în Iași vremea va continua să fie frumoasă pentru această perioadă a anului. ANM transmite că temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Așadar, maximele se vor încadra între 3 și 5 grade Celsius ziua și -4 și -2 grade noaptea.

Vântul va sufla slab spre moderat, iar șansele de precipitații sunt extrem de scăzute. Cerul va fi parțial senin sau predominant noros.

Meteorologii anunță temperaturi ridicate până la începutul lunii februarie

În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa.

Jumătatea de sud va beneficia de o vreme stabilă, de aer cald, venită dispre Azov, în mod surprinzător, în timp ce Islanda, cea în jurul careia se creează cicloni islandezi care ar trebui să aducă ninsori, umiditate, acestea sunt active local, undeva în nordul Europei”, explică meteorologul Simona Căpșună, potrivit digi24.ro

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×