Prognoza meteo pentru perioada 16-25 decembrie 2018. Cum va fi vremea până de Crăciun

Alexandra Chivu   
în Prognoza meteo
16/12/2018, 18:55
Prognoza meteo pentru perioada 16-25 decembrie 2018. Cum va fi vremea până de Crăciun
Prognoza meteo 16-25 decembrie 2018, valorile termice vor fi ușor coborâte

Conform prognozei meteo pentru perioada 16-25 decembrie 2018, valorile termice vor fi ușor coborâte în regiunile vestice, sudice și estice. ANM a publicat previziunile meteo până de Crăciun, astfel regimul pluviometric va fi deficitar în vest, centru și nord. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cât despre cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale acestei perioade, cu posibilitatea ca în vestul și nord-vestul țării să fie ușor deficitare.

Prognoza meteo perioada 16-25 decembrie

În sâptămâna 24-31 decembrie 2018, temperatura aerului va avea valori mult mai crescute decât cele normale ale intervalului în regiunile intracarpatice și la munte. În sud-estul țării și în rest temperaturile se vor apropia de cele specifice perioadei.

Prognoza meteo pentru perioada 16-25 decembrie 2018. Cum va fi vremea pana de Crăciun
Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, centru și nord

Cantitățile de precipitații estimate se înregistrează, în general, ca fiind apropiate de cele normale din punct dde vedere climatologic. De asemenea, exist posibilitatea unui mic excedent în regiunile vestice, sud-vestice și în estul teritoriului.

Temperatura aerului va avea valori mult mai crescute decât cele normale

În sâptămâna 31-07 2019 ianuarie, temperatura aeului va fi ușor coborâtă față de cele specifice perioadei, cu abatere termică, ce va fi mai accentuată în nor-estul României. De altfel, la nivelul întregii țări regimul pluviometri se va situa în jurul celui normal specific acestei săptămâni.

Prognoza meteo pentru perioada 16-25 decembrie 2018. Cum va fi vremea pana de Crăciun

În sâptămâna 24-31 decembrie 2018, temperatura aerului va avea valori mult mai crescute decât cele normale

Sâptămâna 07-14 ianuarie 2019 va aduce medii termice care vor fi ușor mai coborâte decât cele normale climatologic în Moldova, izolat în Oltenia și Muntenia. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice intervalului.

Vremea de Crăciun va fi ușor mai caldă decât cea normală perioadei

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza meteo de Sărbători. Aceasta anunță că temperaturile vor fi diferite de Crăciun și Revelion, în funcție de zonă.

Prognoza meteo pentru perioada 16-25 decembrie 2018. Cum va fi vremea pana de Crăciun
Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

Așadar, conform meteorologului ANM, în perioada sărbătorilor de iarnă, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, deci de zăpadă nu ne vom bucura. ”Se pare că în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme uşor mai caldă decât cea normală a perioadei, mai caldă mă refer la partea de vest şi nord-vest, iar precipitaţiile să fie apropiate de normal.Dacă ne raportăm la normele din perioada sărbătorilor ar trebui să fie maxime cuprinse între -6 şi 2 grade, minime -11 şi 0 grade”, a spus Oana Păduraru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×