Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cât de mult se schimbă vremea în decembrie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 16:26
Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cât de mult se schimbă vremea în decembrie
ANM ne spune ce vreme ne așteaptă la iarnă. Sursa foto: antena3.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile nu sunt printre cele mai bune, întrucât iarna se pregătește ușor, dar sigur să-și intre în drepturi. Temperaturile vor continua să scadă semnificativ în cea mai mare parte a țării, iar precipitațiile își vor face din nou apariția. Totodată, gerul năprasnic va favoriza apariția ninsorilor, mai ales în zonele de munte.

Temperaturile vor scădea dramatic în primele zile ale lunii decembrie

În perioada 25 – 30 noiembrie, vremea se va încălzi ușor, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 15 grade Celsius. Începănd cu data de 1 decembrie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, însă, valorile termice vor înregistra scăderi dramatice, ajungând chiar și până la -12 grade în unele regiuni. Maximele termice se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade, iar probabilitatea va crește semnificativ, creând condițiile favorabile depunerii de polei.

La munte va ninge și va ploua în prima parte a lunii decembrie, urmând ca vremea să se mai îndrepte spre sfârșitul intervalului prognozat, când soarele va putea fi zărit din nou pe cer. Cu toate acestea, frigul va continua să-și facă simțită prezența, pentru că valorile termice nu vor înregistra creșteri notabile până spre sfârșitul perioadei prognozate.

Ne așteaptă cea mai aspră iarnă din ultimii 30 de ani

În cea de-a doua jumătate a lunii decembrie vom simți din plin urmările celei mai aspre ierni din ultimele trei decenii, avertizează meteorologii. Mai concret, țara noastră va fi afectată de întâlnirea unui anticiclon puternic ce vine dinspre nord-estul continentului cu un ciclon mediteranean. Intersectarea acestor fenomene va crea condițiile prielnice pentru un viscol cum nu s-a mai văzut de foarte multă vreme, în special în regiunile sudice.

Totodată, a fost semnalată o încălzire stratosferică la nivelul Siberiei, ceea ce înseamnă că trebuie să ne așteptăm la ninsori abundente pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește valorile termice, acestea ar putea ajunge până la -20 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×