Prognoza meteo pe două săptămâni (perioada 11-24 noiembrie). Vreme anormală pentru această lună

Dan Suta   
în Prognoza meteo
11/11/2019, 14:53
Prognoza meteo pe două săptămâni (perioada 11-24 noiembrie). Vreme anormală pentru această lună
Prognoza meteo pe două săptămâni. Sursa foto: unsplash.com

ANM a actualizat prognoza meteo pe două săptămâni, adică perioada cuprinsă între 11 și 24 noiembrie. Conform estimărilor făcute de meteorologi, temperaturile vor fi cu 10 grade peste medie pentru această perioadă. În mod normal, spre finalul lunii noiembrie ar trebui să avem maxim 10 grade Celsius, însă vor fi zone în țară unde se vor atinge chiar și 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe două săptămâni în regiunile României

În acest interval, sunt așteptate ploi în special în jurul datelor de 13 și 19 noiembrie, în special în zonele de munte, în Transilvania și nordul Moldovei, dar și în Banat și Crișana. Sudul României va avea o vreme ceva mai plăcută, cu valori cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius până pe 21 noiembrie, dată de la care vremea se va răci apropiindu-se de normele specifice perioadei, conform ANM.

Cel mai cald va fi așadar în Oltenia și Muntenia, unde valorile diurne vor atinge chiar și 20 de grade până pe 22 noiembrie. Cu toate acestea, s-ar putea ca temperaturile resimțite să fie ceva mai mici din cauza ploilor care se anunță mai ales în nordul celor două regiuni. Și bănățenii au parte de o vreme deosebit de caldă pentru jumătatea lunii noiembrie. Vor fi zile întregi, până pe 20 noiembrie, când termometrele vor indica în timpul zilei între 17 și 20 de grade.

22 de grade pe litoral, la mijloc de noiembrie!

Și în Crișana va fi cu 10 grade peste normalul perioadei. În Transilvania, în schimb, maxima nu va depăși 18 grade în decursul următoarelor două săptămâni, aceasta fiind regiunea în care va ploua cel mai des și cel mai mult. Pe litoralul românesc, constănțenii vor avea impresie că se întoarce vara căci până pe 18-19 noiembrie se vor înregistra până la 22 de grade Celsius, temperaturi mai mari chiar și decât prima parte a lunii mai. În București, valorile vor oscila între 3 și 20 de grade.

La munte, temperaturile se vor situa între 1 și 12 grade în timpul zilei și vor coborî sub zero grade spre finalul acestei luni, începând cu data de 24 noiembrie. Tot din acel moment nu este deloc exclus să avem parte de câteva episoade de ninsoare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×