Prognoza meteo marți, 11 decembrie 2018: lapoviță și ninsoare

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 16:50
Prognoza meteo marți, 11 decembrie 2018: lapoviță și ninsoare
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță lapoviță și ninsoare pentru ziua de 11 decembrie!

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anuțat pentru azi, marți, 11 decembrie, că vor apărea lapovița și ninsoarea în majoritatea regiunilor. Maximele temperaturi se vor încadra între 0 și 7 grade Celsius, iar minimele sunt cuprinse între -7 și -1 grade Celsius, conform ANM.

„Au mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieșită din comun. Și nu e vorba doar de România. Vedeți că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa. Ați văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei”, potrivit specialitului Roxana Bojariu, ANM.

Prognoza meteo marți, 11 decembrie: ninsori la munte

 „De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Și practic avem această vreme foarte caldă ca o altă fațetă a vremii foarte reci și cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme.

În California continuă vremea foarte secetoasă, cu temperaturi foarte mari pentru această perioadă a anului. Un sezon al uraganelor și taifunurilor foarte activ până acum și încă nu s-a terminat. Și luna noiembrie poate fi considerată ca sezon activ pentru acești cicloni tropicali și, în general, vorbim despre o lume care, dacă se încălzește, nu se încălzește într-un mod gradual și uniform, ci cu manifestări dintre acestea, extreme”, conform aceluiași meteorolog ANM.

Vremea în Constanța

Vremea în Constanța 11 decembrie
Vremea în Constanța 11 decembrie

Maxima în Constanța arată doar 4 grade Celsius și un cer noros. Vânturi vin dinspre direcția zonelor de nord-est cu 18 km/h și cu rafale de 28 km/h. Noaptea vine cu minima de 0 grade Celsius și posibil o aversă. Vânturi vin din vest-nord-vest cu 13 km/h și cu rafale de 20 km/h.

Vremea în Cluj-Napoca

Vremea în Cluj-Napoca
Vremea în Cluj-Napoca 11 decembrie

Cei din Cluj-Napoca au parte de zăpadă și de maxima de 2 grade Celsius. Precipitațiile dunt de 60%, umiditatea indică 88%, iar vântul bate cu 6 km/h.

Vremea în Iași

Vremea în Iași
Vremea în Iași 11 decembrie

În Iași maxim va fi de 2 grade Celsius, iar minima de -3 grade Celsius. Precipitațiile sunt de 20%, umiditatea de 82%, iar vântul va bate cu 18 km/h.

Vremea în Brașov

Vremea în Brașov
Vremea în Brașov 11 decembrie

Brașovenii se pot bucura și ei de zăpadă și de maxima de 1 grad Celsius. Minima se arată de -6 garde Celsius. Precipitațiile sunt 40%, uminitatea va fi de 93% și vântul va bate cu 10 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×