Prognoza meteo duminică, 16 decembrie: ploi și ninsori

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 20:57
Prognoza meteo duminică, 16 decembrie: ploi și ninsori
Iată prognoza pentru duminică, 16 decembrie!

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru ziua de 16 decembrie că ninsorile vor continua să apară.  Se pare că la sfârșitul săptămânii va cădea lapovița în București, alături de ploi înghețate și ninsori. Temperaturile se vor încadra între -3 și -2 grade Celsius. Vremea la munte va fi foarte rece, temperaturile încadrându-se între -1 și -3 grade Celsius. Stratul de zăpadă va continua să crească, din cauza ninsorilor abundente.

De asemenea, se anunță ger de săptămâna viitoare. ANM anunță o nouă masă de aer rece. Noaptea de sâmbătă spre duminică vremea se va menține închisă, precipitațiile continuând în multe părți din țară. Banat, Crișana și la nordul Olteniei își va face apariția ninsoarea. Precipitații mixte se arată în Maramureș, Transilvania și Moldova. În estul și sudul Olteniei, în Muntenia și în Dobrogea vor predomina ploile. Depuneri de polei vor fi la nord și est de Muntenia.

Prognoza meteo duminică, 16 decembrie: ninsorile nu încetează

În ziua de duminică, vremea se va menține închisă. Precipitațiile vor acoperi mare parte din teritoriile țării. Ninsorile vor fi mai consistente în: Banat, Crișana, Oltenia, Carpații Occidentali și de Curbură. În Moldova se va depune polei, dar și pe spații mici din Transilvania. „La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puțin în Europa Centrală și de Est, să fie ușor mai caldă decât ar fi firesc. E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reținere pentru că această circulație la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă”, potrivit unui meteorolog ANM.

Vremea în Constanța

Vreme aîn Constanța 16 decembrie
Vremea în Constanța 16 decembrie

Maxima va atinge 10 grade Celsius pe timpul zilei, alături de câteva averse. Vânturi vin din zonele de est-sud-est cu 24 km/h și cu rafale de 33 km/h. Noaptea se anunță minima de 7 grade Celsius și perioade de ploaie. Vânturi vin dinspre zona de est a teritoriului cu 20 km/h și cu rafale de 30 km/h.

Vremea în Iași

Vremea în Iași 16 decembrie
Vremea în Iași 16 decembrie

Temperaturile maxime vor indica doar 0 grade Celsius și puțină ploaie înghețată. Vânturi vin dinspre est-sud-est cu 18 km/h și cu rafale de 30 de km/h. Noaptea indică -3 grade Celsius pentru cei din Iași. Vânturi vin din est-sud-est cu 15 km/h și cu rafale de 28 km/h.

Vremea în Cluj-Napoca

Vremea în Cluj-Napoca 16 decembrie
Vremea în Cluj-Napoca 16 decembrie

Maxima pentru cei din Cluj-Napoca este de 2 grade Celsius, iar minima de -2 grade Celsius. Precipitațiile sunt de 80%, uminitatea de 93%, iar vântul va bate cu 10 km/h.

Vremea în Brașov

Vremea în Brașov 16 decembrie
Vremea în Brașov 16 decembrie

Vremea pentru ziua de duminică, 16 decembrie, pentru cei din Brașov va fi indulgentă. Maxima arată 6 grade Celsius, iar minima de 2 grade Celsius. Precipitațiile sunt de 80%, umiditatea de 96%, iar vântul bate cu 13 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×