Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 19 – 25 ianuarie. Temperaturile cresc

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 15:03
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 19 – 25 ianuarie. Temperaturile cresc
Săptămâna viitoare ne întâmpină cu vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru săptămâna 19-25 ianuarie, iar veștile sunt cât se poate de bune. Ne luăm rămas bun de la prima lună a anului cu temperaturi neobișnuit de mari, pentru că mercurul din termometre va ajunge în unele regiuni ale țării chiar și până la 10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în săptămâna 19-25 ianuarie. Ne așteaptă un weekend geros

Singurele zile ceva mai friguroase ale intervalului sunt cele din weekend, când este foarte posibil să apară și depuneri de polei, mai ales în zona Capitalei. Sâmbătă cerul se anunță predominant noros, trecător este semnalată burniță, iar vântul va sufla slab. Nu vom avea, însă, parte de ninsori însemnate cantitativ, chiar dacă minimele se vor situa undeva în jurul valorilor de 0 și -1 grade.

Duminică, cerul se va menține noros în cea mai mare parte a zilei, iar trecător sunt prognozate fulguieli sau burniţă de scurtă durată. Totodată, în zona preorăşenească vor fi posibile depuneri de polei. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab, cu unele intensificări de scurtă durată în regiunile montane. Temperatura maximă va fi de 2-3 grade Celsius, în vreme ce minimele se vor situa între -4 și -2 grade.

De luni cresc temperaturile. Ne vom bucura de vreme neobișnuit de caldă

Ca urmare a unui val de aer cald care traversează țara noastră în această perioadă, începând cu ziua de luni, vremea se încălzește semnificativ. Astfel, vom avea parte de temperaturi neașteptat de ridicate pentru o iarnă calendaristică, chiar dacă vântul va sufla moderat și nu vom scăpa, cel puțin pentru moment, de ceață.

Mai precis, temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă în jurul valorilor de -7 și -4 grade Celsius. Vreme la fel de prietenoasă ne așteaptă și marți, când cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În ceea ce privește mercurul din termometre, acesta va indica valori maxime cuprinse între 4 și 6 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -5 și -3 grade. Trebuie spus că noaptea vor fi semnalate noi condiții de ceață în cea mai mare parte a țării.

Miercuri, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. De asemenea, temperatura maximă va depăși normalul acestei perioade, urmând să se situeze în jurul a 8-9 grade Celsius, în vreme ce minimele se vor situa între -3 și -1 grad. Totodată, dimineața sunt semnalate condiții de ceață.

În ceea ce privește ziua de joi, valorile termice, în special cele diurne, se vor menține ridicate, ba chiar vor continua să crească până spre finalul intervalului. Cu toate acestea, probabilitatea pentru precipitații va crește semnificativ în această zi.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×