Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 17 -23 februarie. Vremea va fi deosebit de caldă

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
16/02/2020, 19:44
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 17 -23 februarie. Vremea va fi deosebit de caldă
Cum va fi vremea în intervalul 17-23 februarie 2020. Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a pregătit prognoza meteo pentru următoarele zile și a anunțat că temperaturile vor fi anormal de ridicate pentru această perioadă din an. Vremea va fi caldă și frumoasă, iar cerul va fi variabil spre senin.

Cum va fi vremea luni, 17 februarie, în țara noastră

Meteorologii au transmis că vremea se va încălzi în următoarea perioadă, iar maximele vor fi peste normalul acestui interval din an. Așa se face că în prima zi a săptămânii următoare, luni, 17 februarie, vremea va fi foarte plăcută, iar cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării.

Vântul va sufla slab spre moderat, în timp ce în zonele montane și în partea de est a țării vântul va avea unele intensificări. Spre seară vor exista înnorări în special în partea de nord-vest a României unde se vor semnala precipitații slabe.

În ceea ce privește maximele care se vor înregistra pe parcursul zilei de luni acestea se vor încadra între 7 și 16 grade Celsius. Cât despre temperaturile minime meteorologii anunță că se vor situa între -3 și 8 grade, în timp ce în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi puțin mai mici.

Cum va fi vremea marți, 18 februarie, pe teritoriul României

ANM a anunțat că vremea se va menține călduroasă și marți, 18 februarie, când temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 6 grade Celsius. Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării, în timp ce în nord și centru vor cădea temporar ploi.

Vântul va sufla slab spre moderat, iar pe crestele montane va suferi unele intensificări. Meteorologii spun că vremea în Capitală va fi de asemenea, frumoasă, iar maxima va urca până în jurul valorii de 16 grade Celsius, peste normalul acestei perioade din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Cum va fi vremea miercuri, 19 februarie, în București și restul țării

Legat de vremea pentru ziua de miercuri, 19 februarie, ANM a menționat că regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele normale pentru acest interval din an. În ciuda faptului că maximele vor mai scădea ușor, vremea va fi în continuare frumoasă și călduroasă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 13 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -4 și 6 grade Celsius. Cerul va fi înnorat, iar pe arii restrânse din jumătatea de sud-vest a țării se vor semnala precipitații sub formă de ploaie.

La Bucureşti cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab spre moderat. După-amiaza sunt șanse destul de ridicate să plouă. Temperatura maximă va fi de 11-12 grade, iar cea minimă de 4-5 grade.

În ceea ce privește zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, se așteaptă ca temperaturile să rămână în continuare deasupra mediilor normale pentru această perioadă. Cu toate acestea, există posibilitatea ca un front atmosferic mai rece să pătrundă în țara noastră, aducând precipitații și o răcire a vremii. ANM va actualiza prognoza pe parcursul acestei săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×