Prognoza meteo ANM pentru minivacanța de Ziua Unirii. Temperaturi neobișnuite în perioada 24 – 26 ianuarie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 13:37
Prognoza meteo ANM pentru minivacanța de Ziua Unirii. Temperaturi neobișnuite în perioada 24 – 26 ianuarie
Minivacanța de Ziua Unirii aduce vreme frumoasă. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru intervalul 24-26 ianuarie, iar veștile sunt cât se poate de bune, mai ales dacă ți-ai propus să te bucuri cum se cuvine de minivacanța de Ziua Unirii.

Deși ne aflăm în plină iarnă calendaristică, mercurul din termometre va atinge valori neobișnuit de mari pentru această perioadă  a anului, așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de cele trei zile libere în compania celor dragi.

Minivacanța de Ziua Unirii aduce vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării

Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de vineri trebuie să ne așteptăm la vreme prietenoasă, numai bună pentru o ieșire în aer liber, mai ales că soarele își va face din nou apariția.

Totodată, vântul va sufla slab pe timpul zilei, cu viteze ce nu vor depăși 10 kilometri/oră. Unele intensificări, de scurtă durată, însă, vor fi posibile pe litoral și în zonele de munte.

În ceea ce privește valorile termice, maximele vor fi cuprinse între 0 și 9 grade Celsius, în vreme ce minimele se vor încadra între -12 și 2 grade, cu posibilitatea unor ușoare scăderi în depresiunile din estul Transilvaniei. De asemenea, la primele ore ale dimineții, cu precădere în zonele joase de relief, sunt semnalate condiții de ceață asociată cu depuneri de chiciură.

Temperaturi de până la 11 grade Celsius în acest weekend

Cu toții așteptăm sfârșitul de săptămână în care să ne putem bucura de minivacanța prilejuită de ziua Unirii Principatelor Române, iar vremea ne oferă un motiv în plus pentru a avea parte de zile libere cu adevărat memorabile.

Vă vine sau nu să credeți, temperaturile vor atinge valori la care nici nu îndrăzneam să visăm în iernile ultimilor ani. Totul se datorează unui val de aer tropical despre care meteorologii aminteau încă din luna decembrie a anului trecut.

Astfel, sâmbătă, 25 ianuarie, vom avea parte de o încălzire semnificativă în cea mai mare parte a țării. Nu doar că soarele își va face simțită prezența, dar mercurul din termometre va indica și 11 grade Celsius, valori demne de o zi de primăvară. În plus, vântul va adia domol, iar semne de ploaie vor apărea abia începând de luni, însă doar pe arii restrânse.

Săptămâna viitoare se anunță geroasă, mai ales în Banat

Chiar dacă în aceste zile avem parte de vreme frumoasă, meteorologii avertizează că iarna nu și-a spus, încă, ultimul cuvânt. Potrivit acestora, vremea va suferi o răcire semnificativă săptămâna viitoare, iar cele mai scăzute valori sunt semnalate în Banat, cu precădere pe timpul nopții.

În această regiune, temperaturile nocturne vor fi preponderent negative, iar valorile diurne nu vor depăși pragul de -1 grad Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va crește la rândul său începând cu săptămâna viitoare, fiind semnalate și condiții de ceață.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×