Prognoza meteo ANM până pe 4 august. Se anunță vreme instabilă și ploi în aceste regiuni

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 16:16
Prognoza meteo ANM până pe 4 august. Se anunță vreme instabilă și ploi în aceste regiuni GALERIE FOTO
Prognoza meteo pana pe 4 august

Meteorologii au emis prognoza meteo extinsă până pe data de 4 august! Așadar, aflăm că sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august vin cu condiții meteo propice apariției fenomenelor extreme. Temperaturile vor scădea în această săptămână în majoritatea regiunilor ţării. În ultimele zile din iulie şi primele din august valorile termice vor urca în unele zone până la maxime de 34 de grade Celsius, iar ploile de scurtă durată vor fi prezente pe toată perioada de prognoză, respectiv 24 iulie – 4 august 2019, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vremea în Banat

În prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 31 de grade Celsius. Până în data de 24 iulie valorile termice vor scădea uşor şi treptat, cu aproximativ 2 – 3 grade, apoi, se va încălzi din nou, astfel că la finalul primei săptămâni temperaturile maxime vor atinge în medie 34 de grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice semnificative, media maximelor se va situa între 32 şi 34 de grade şi va caracteriza o vreme călduroasă.

Vremea în Crişana

Media valorilor termice maxime va fi în scădere de la 30 de grade în prima zi, până la 27 de grade în cea de a doua, apoi va fi în general în creştere, până la 34 de grade în data de 1 august. O uşoară scădere, de aproximativ 2 grade, se va resimţi în ultimele zile de prognoză.

Prognoza meteo pana pe 4 august
Prognoza meteo pana pe 4 august

Vremea în Transilvania

În Transilvania, prognoza meteo vine cu două zile în care temperaturile vor scădea ușor, iar în data de 23 iulie media temperaturilor maxime va fi de doar 24 de grade şi va caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată. Va începe un proces de încălzire treptată, ce va face ca media temperaturilor maxime să urce până la 31 de grade în data de 1 august. În ultimele zile de prognoză media maximelor termice nu va mai coborî sub 30 de grade.

Vremea în Maramureş

Vremea va scădea brusc în primele două zile, de la 28, la 24 de grade Celsius. Temperaturile încep apoi să crească treptat, iar cele mai calde zile vor fi cele de la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, când media maximelor termice va fi de 32 de grade.

Vremea în Moldova

Vremea se va răci, iar în cea de a doua zi va deveni răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade. Va urma un proces, în general, de încălzire, până la începutul lunii august, când temperaturile maxime vor atinge în medie 31 de grade.

Vremea în Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi în scădere, de la o medie de 30 de grade în prima zi, până la 27 de grade în 24 iulie. Va urma o creştere a acestora, astfel că la sfârşitul primei săptămâni media lor va atinge 30 de grade. În cea de a doua săptămână maximele termice vor rămâne relativ constante.

Vremea în Muntenia

Vremea se va răci în primele trei zile, astfel că în data de 24 iulie media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade. Până la sfârşitul primei săptămâni se va încălzi din nou, iar media temperaturilor maxime va creşte cu 4 grade. În cea de a doua săptămână maximele termice vor rămâne relativ constante.

Vremea în Oltenia

Media temperaturilor maxime va scădea de la 33 de grade în prima zi, până la 28 de grade în ziua de 24 iulie, va urma o încălzire de aproximativ 5 grade până la sfârşitul primei săptămâni, apoi nu vor mai fi variaţii importante, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Media temperaturilor minime va fi şi ea în scădere în primele zile, până la 15 grade, în data de 25 iulie.

La munte va ploua aproape în fiecare zi, iar temperaturile maxime vor atinge 20 de grade, în prima săptămână prognozată, iar în cea de a doua acestea vor atinge 21 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×