Profesorii, mai bine plătiți în 2019! Vor primi normă de hrană. Care este valoarea în bani

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 16:28
Profesorii, mai bine plătiți în 2019! Vor primi normă de hrană. Care este valoarea în bani GALERIE FOTO
Profesorii vor primi normă de hrană din februarie 2019

Chiar dacă anul 2019 a venit cu creșteri de prețuri, sunt însă și vești bune pentru mai multe categorii profesionale, printre care și cadrele didactice. Profesorii vor fi mai bine plătiți în 2019, urmând să primească normă de hrană începând cu luna februarie, în timp ce în ianuarie li se va plăti sporul de solicitare neuropsihică.

Valoarea sporului de solicitare neuropsihică este de 10% din salariu, anunță sindicaliștii din învățământ. În ceea ce privește norma de hrană, aceasta trebuia să le intre deja în conturi până în acest moment, însă profesorii s-au plâns că nu au primit încă acești bani. Federațiile sindicale și sindicatele din învățământ i-au solicitat premierului Viorica Dăncilă o întâlnire în cadrul căreia să fie discutate nemulțumirile dascălilor. „Federațiile semnatare ale acordului încheiat cu Guvernul României în data de 29 noiembrie 2018 constată că, din păcate, încă din luna ianuarie a anului 2019, o parte dintre prevederile acestui acord sunt încălcate”, se arată în scrisoarea formulată de sindicatele din învățământ.

Profesorii au beneficiat de creșteri salariale
Profesorii au beneficiat de creșteri salariale

Profesorii vor primi normă de hrană din februarie 2019

Valoarea normei de hrană raportată la luna decembrie 2018 va ajunge la 3.800 de lei, dar ar mai putea crește cu 300 de lei brut lunar la salarii, însă dascălii trebuie să îndeplinească o condiție: să aibă toate zilele lucrate, caz în care suma s-ar putea ridica la 4.160 de lei. Fiind asimilate salariilor, în cazul acestor indemnizații vor fi oprite toate contribuțiile și impozitul pe venit.

Profesorii nu vor primi norma de hrană în luna ianuarie, în această lună urmând să le intre în conturi lichidarea pentru luna decembrie, dar vor primi în schimb sporul de solicitare neuropsihică de 10%. Cadrele didactice au mai beneficiat deja de două majorări salariale, una dintre ele în luna decembrie 2019 și una care intră în vigoare în această lună.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×