Procesul lui Liviu Dragnea în dosarul ”Bombonica”, amânat. Care e motivul

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
19/12/2018, 09:34
Procesul lui Liviu Dragnea în dosarul ”Bombonica”, amânat. Care e motivul
Procesul lui Liviu Dragnea, amânat pentru 2019

Procesul lui LIviu Dragnea în dosarul care privește angajările fictive de la DGASPC Teleorman a fost amânat. Președintele PSD a fost condamnat în procesul, în care este implicată și fosta lui soție Bobonica Prodan, la 3 ani și 6 luni în prima instanță, pedeapsa fiind cu executare.

Cele 5 judecătoare care vor judeca acest dosar au fost trase la sorți, iar el a fost repartizat complotului 2 de la Instanța Supremă. Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa sunt cele 5 membre ale completului.

LIviu Dragnea a primit o pedeapsă cu executare în prima instanță
LIviu Dragnea a primit o pedeapsă cu executare în prima instanță

Procesul lui Dragnea în dosarul ”Bombonica”, amânat

Curtea Supermă a amânat, însă, primul termen în dosarul ”Bombonica”, deoarece avocatul unuia dintre foștii angajați DGASPC nu s-a putut prezenta la proces, din cauza unor probleme medicale. A făcut anunțul, cu puțin înainte de a intra în sala de judecată. De altfel, mai mulți apărători și martori, însă, au fost absenți în această dimineață de la proces. Liviu Dragnea a fost reprezentat de avocatul său, el alegând să nu participe la acest termen.

Instanța a decis ca acest termen să fie amânat până pe data de 21 ianuarie 2019. Asta după ce ședința de miercuri a fost devansată, ea fiin inițial programată pe data de 14 ianuarie, pe fondul unor contestații.

Sentință cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu. Această acțiune viza angajarea fictivă, doar în acte, a două femei,  Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, în cadrul DGASPC Teleorman. Această decizie nu a fost definitivă, așa că avocații șefului PSD au făcut apel.

Procurorii au arătat că cele două angajate fictive nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat niciodată activități, potrivit contractului de muncă pe care acestea îl semnaseră cu DGASPC Teleorman. Acestea lucrau în realitate la sediul PSD Teleorman, fiind însă plătite din banii publici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×