Probleme serioase pentru Philips România! Compania a retras de urgență de pe piață un produs pentru copii

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 15:33
Probleme serioase pentru Philips România! Compania a retras de urgență de pe piață un produs pentru copii GALERIE FOTO
Phillips este nevoită să retragă de pe piață câteva sute de produse. Sursa foto - facebook

Probleme serioase pentru Philips România! Compania nu a mai avut ce face și a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) că este nevoită să retragă de la comercializare un produs destinat bebelușilor, care ar putea reprezenta un pericol.

Probleme serioase pentru Philips România!

Concret, în formularul de notificare transmis la ANPC, Philips precizează că retrage de pe piață și înlocuiește voluntar toate cele șapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620.

De specificat că acestea au fost produse în perioada ianuarie 2016 – martie 2018. ATENȚIE! Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01.

Compania a retras de urgență de pe piață un produs pentru copii

Vorbim despre un număr destul de mare de produse, și anume, 717 care au fost vândute deja în România. La secțiunea detalii despre pericol, reprezentanții societății Philips menționează că au descoperit faptul, că în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncalzi când este conectată la o sursă de curent electric.

Acest fapt ar putea conduce la un potențial pericol de incendiu. Trebuie să știți că retragerea propriu zisă va începe pe data de 8 ianuarie.

Toți cei care au achiziționat un asemenea produs se pot adresa prin contact direct la adresa de e-mail a consumatorilor înregistrați în baza de date MyPhilips CRM și ai la dispoziție și o pagină dedicată https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.

Autoritatea recomandă consumatorilor care achiziționează articole de puericultură să achiziționeze produsele numai din magazine autorizate și raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de o eventuală reclamație.

Mai mult de atât, părinții trebuie să examineze cu atenție produsele, înainte de a lua decizia de cumpărare; să cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de mașină, după caz, dar și vârstei și greutății copilului.

Un alt detaliu important este acela că trebuie să eticheta/ambalajul produsului să conțină denumirea și/sau marca producătorului sau importatorului și adresa sediului social al acestuia; să verifice existența instrucțiunilor de utilizare (asamblare, siguranță în funcționare, întreținere), a avertismentelor generale de siguranță și a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultură respectiv.

Tot părinții trebuie să  verifice dacă instrucțiunile de utilizare și avertismentele sunt traduse în limba română; toate articolele de puericultură, puse în vânzare de către producători, trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță în vigoare, astfel încât să fie produse sigure, în sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×