Pro TV, amenzi uriașe de la CNA pentru emisiunea Șef sub acoperire și un film! Postul a fost sancționat cu peste 10.000 de lei

Dan Suta   
în Stiri mondene
22/10/2019, 18:48
Pro TV, amenzi uriașe de la CNA pentru emisiunea Șef sub acoperire și un film! Postul a fost sancționat cu peste 10.000 de lei
PRO TV a primit amenzi uriașe de la CNA. Sursa foto: PRO TV

PRO TV  a primit două sancțiuni din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Una dintre ele este pentru publicitate mascată în emisiunea Șef sub acoperire, unde sigla BGS a apărut aproximativ 14 de minute, încălcând regulile audovizualului. Pentru această emisiune, postul de pe Pache Protopopescu s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei.

PRO TV, amenzi de la CNA de peste 10.000 de lei

La această amendă se adaugă o altă somație publică pentru filmul difuzat pe 22 septembrie, când au fost difuzat imagini cu caracter sexual înainte de ora 22:00, încălcând, din nou, legea. Imaginile nu au fost însoțite de un avertisment. Este vorba despre un film artistic difuzat într-o zi de sâmbătă.

În cazul primei amenzi, din cele 53 de minute ale emisiunii Șef sub acoperire, difuzată pe 3 octombrie, timp de 14 s-a văzut pe ecran sigla BGS. CNA consideră această ”inadvertență” din partea producătorilor drept o publicitate mascată, având în vedere că pe micul ecran nu scria că e vorba despre un produs sau serviciu sub plasare.

pro tv amenzi
PRO TV a fost somat și pentru scenele indecente dintr-un film difuzat pe 22 septembrie. Sursa foto: PRO TV

Apărarea PRO TV

„Am făcut această autosesizare pentru că s-a întâmplat ca într-o joi seară să am televizorul deschis pe Pro TV și să apară această emisiune. Când am auzit prima dată BGS, nu mi-a sărit părul din cap, dar mi s-a părut atât de agresivă, că apărea BGS în fiecare secundă (…) Mie mi se pare că suntem sfidați pe față. Mi s-a părut foarte agresiv. Efectiv m-am simțit bombardată și jignită”, susține Cristina Pocora, membru CNA, scrie paginademedia.ro.

„Companiile participante nu au plătit pentru participare în emisiune. Pentru participarea în emisiune, între Pro TV și companiile care au apărut și care vor continua să apară au fost semnate contracte de participare la emisiune. Nu a fost vorba de nici un fel de contracte de sponsorizare sau de plasare de produse”, a declarat, în replică, Adelina Sandu, reprezentanta postului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×