Pro România, partidul lui Victor Ponta, nu va susține guvernul Ludovic Orban: „Nu cred că era o surpriză pentru PNL”. Reacția premierului desemnat

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 13:15
Pro România, partidul lui Victor Ponta, nu va susține guvernul Ludovic Orban: „Nu cred că era o surpriză pentru PNL”. Reacția premierului desemnat
Victor Ponta a anunțat că Pro România nu va vota guvernul PNL *foto: facebook

Probleme mari pentru premierul desemnat, Ludovic Orban, în alcătuirea unui govern. Asta după ce Pro România, unul dintre partidele care a stat dintr-o conjunctură alături de PNL, a decis că nu va gira cu votul său un guvern liberal. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, fostul premier Victor Ponta, după discuțiile pe care le-a avut cu Ludovic Orban. După această decizie se pare că Ludovic Orban nu va avea parte de susținerea de care are nevoie pentru învestirea guvernului.

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, nu va susține guvernul Ludovic Orban

Cel care a anunțat că Pro România nu va sprijini guvernul Ludovic Orban este chiar Victor Ponta: „Nu vom vota Guvernul PNL! Nu cred că era o surpriză pentru PNL. Suntem un partid nou, în creștere, singurul partid care mai apără interesele oamenilor. Din acest motiv, vom susține un Guvern doar atunci când vom fi convinși că proiectele de competență, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru stânga sunt garantate și reprezentate”.

Fostul premier susține că Pro România vrea anticipate: „Ne-am înțeles pe un singur lucru: vom susține alegeri anticipate. Are sens să aibă loc o data cu alegerile locale. O să votăm atunci când considerăm că un guvern o să reprezinte interesele electoratului nostru”.

Victor Ponta a anunțat că Pro România nu va vota guvernul PNL
Victor Ponta a anunțat că Pro România nu va vota guvernul PNL, condus de Ludovic Orban *foto: facebook

Reacția lui Ludovic Orban, după ce Victor Ponta a anunțat că nu va susține guvernul PNL

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a explicat că a purtat negocieri cu toate partidele parlamentare: „Dacă astăzi vreunul dintre partidele care au votat moțiunea de cenzură decid să rămână lângă Viorica Dăncilă este problema lor, nu ne privește pe noi. Noi am purtat negocieri cu partidele parlamentare. Sincer, nici nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta.”

De asemenea, președintele PNL a precizat și care au fost motivele pentru care Victor Ponta a decis să nu îi susțină guvernul: „Este un om de stânga, crede că el ar trebui să se poziționeze astfel… Sunt niște argumente pe care personal le înțeleg, dar politic nu pot să le accept. Poziționările de doctrină sunt niște opțiuni personale care pălesc în fața interesului general al cetățenilor”. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×